Los bericht bekijken
  #2  
Oud 21 juni 2008, 12:13
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door De_Beauvoir Bekijk bericht
Ik verbeeld me, dat de beelden op mijn analoge SONY FD TRINITRON TV, model KV-29FX30B (gekocht in 2003) eerst veel beter waren, dwz. niet zo donker en meer doortekend, dan nu, in het digitale tv tijdperk. Vooral het donkere beeld irriteert, ook na bijstelling. Maar ook de harde kleuren !

Gebruik van de Samsung decoder DCB-9401 R maakt geen verschil.
Misschien veroudering/slijtage van je beeldbuis ?


Citaat:
Helaas alle zenders voorzien van een sleuteltje. E30 fout. Ziggo helpdesk onbereikbaar. Ben ik eruit gegooid, door die periode van non-gebruik-decoder? Ik bel wel weer over een paar maanden. Want:
Kennissen met Humaxdecoder actief, hadden ook gebroken veldlijen plus nog blokjes-vorming af en toe, wat men met een analoog beeld niet heeft.

Wat zijn de ervaringen van anderen nu?
Digitaal beeld is veel mooier/beter dan analoog voetbal op de meeste analoge TV's. Als je last van blokjes hebt, dan is je signaal niet goed, dat krijg je errors in de stream die blokvorming veroorzaken. Bij analoge TV zie je verstoring als 'sneeuw' of 'kriebeltjes' in het beeld, daar zijn de meeste mensen zo aan gewend dat ze er doorheen kijken, bij digitale-TV heb je een glashelder beeld en als het signaal slechter wordt vallen er direct blokken uit.

Het sleuteltje komt omdat je smartcard al een tijd niet gebruikt geweest is en dan zijn activatie kwijt raakt. Je moet dan even de helpdesk bellen om hem opnieuw te laten activeren, maar wel je ontvanger aan of standby laten staan zodat hij het activerings signaal kan ontvangen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....