Los bericht bekijken
  #1  
Oud 20 juni 2008, 15:44
martmarbus's schermafbeelding
martmarbus martmarbus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2004
Locatie: den helder
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: -
Berichten: 136
Standaard Ziggo weg uit Maastricht

Bron: Limburgs Dagblad "De Limburger"

Personeelsleden van kabelbedrijf Ziggo zijn ontstemd over de aangekondigde sluiting van de Maastrichtse vestiging. De sluiting is volgens personeel en FNV Lokaal in strijd met eerder gemaakte afspraken over behoud van werkgelegenheid in Maastricht.

Ziggo is het in mei ontstane fusiebedrijf waarin @home (Essent Kabelcom), Casema en Multikabel zijn opgegaan. De nieuwe directie besloot vorige week het regio-kantoor in Eindhoven te vestigen en het steunkantoor in Maastricht op te heffen. Dit terwijl een jaar geleden met veel moeite een landelijk een sociaal plan was overeengekomen, waarin is afgesproken dat niet meer dan de helft van de 200 arbeidsplaatsen zou worden verplaatst naar Tilburg en Utrecht, stelt John Willems van FNV Lokaal. Maastricht zou een steunkantoor houden.

Willems wijst op de afspraken over de versnelde integratie van Nutsbedrijven in Essent uit 2005. De gemeenteraad ging daarmee blijkens een raadsstuk akkoord. "Omdat alles in het werk is gesteld om, naast herbevestiging van de werkgarantie voor het huidige Nutsbedrijvenpersoneel, structurele werkgelegenheid voor de stad te behouden."

FNV lokaal Maastricht wijst er op dat het behoud van structurele werkgelegenheid in Maastricht en Limburg een farce blijkt te zijn. Willems: "De markt is bepalend voor de werkgelegenheid. Nadat de politiek een (voormalig) overheidsbedrijf heeft verkocht, heeft zij ook geen invloed meer op de besluiten die de kopende bedrijven nemen om in de markt te kunnen concurreren. De Maastrichtse gemeentelijke arbeidsmarktpolitiek ten spijt.''

Een woordvoerder van personeelsleden, wier werkplek naar Eindhoven wordt verplaatst, vreest dat de beste mensen het bedrijf zullen verlaten. Ziggo zal pas inhoudelijk reageren nadat werknemers op 1 juli officieel bericht krijgen, zegt woordvoerder Gradus Vos.