Los bericht bekijken
  #7  
Oud 19 juni 2008, 16:48
dynd's schermafbeelding
dynd dynd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Hoorn 1628/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra- Cisco EPC 3925
DTV: humax
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RonPE1OMX Bekijk bericht
dynd,

Heb je al een andere ontvanger geprobeerd?
De tip die de helpsdeskert geeft om de ontvanger rechtstreeks aan te sluiten is prima maar resetten en opnieuw instellen met de frequentie en net-id van Casema is wel een stuk minder.
De net frequentie voor het Multikabel gebied is onveranderd en dus 514MHz. Let op dat je bij de Humax 514000 in moet geven, de helpdesk zegt nog wel eens 514 of 51400 zodat je bijvoorbeeld 5,14MHz of 51,4MHz hebt ingesteld.
Het net-ID is ook nog steeds 8888. (je moet niet alles geloven wat op de Ziggo website staat)

Als de groene multikabel niet in de woonkamer binnenkomt en dus waarschijnlijk in de meterkast zit zou je nog kunnen proberen tijdelijk de kabel van de woonkamer direct op de AOP (Abonnee Overname Punt) aan te sluiten.
Of leg een goede kwaliteit kabel tussen de AOP en de Humax. Dus geen bouwmarkt rommel, hiermee sluit je ook problemen uit door bijvoorbeeld een slechte wandcontactdoos omdat niet alleen het merk/type maar ook het soort en de montage van belang is.

De juiste instellingen staan erin, en waarom nu ineens alles om moeten gooien en lekker handig dat ding rechtstreeks aan sluiten in de meterkast waar laat ik mijn tv dan, tijdelijk de bank maar in de gang zetten. Of nog meer kabels trekken pieker er niet over.

Btw alles is hier door multikabel geinstalleerd, getest en accoord bevonden en daar heb ik dus niets aan veranderd.

Maar alles werkte voorheen prima, en er is hier dus niets veranderd, maar als het goed is is er hulp onder weg, de humax leeft dus weer, kan wel analoog kijken btw, maar krijg nu de meding E 16 dus dat klopt ook niet.