Los bericht bekijken
  #26  
Oud 19 juni 2008, 09:59
Tulua's schermafbeelding
Tulua Tulua is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Wanadoo Broadband
DTV: Samsung DCB-H360RA
Berichten: 23
Standaard

Hoi Cappelini,

ik heb hetzelfde probleem omat Ziggo HD NL op Transportstream 26 (170mhz) geplaatst heeft. Dit was nodig om ruimte te maken voor Nederland 1 HD. Ziggo kennt de problemen met deze transportstream volgens was het niet mogelijk de populaire HD Zender Nederland 1 (EK voetbal in HD) op en transportstream te plaatsen die alleen problemen maakt.

Lees ook de volgende artikel van Archie:

Zijn er trouwens klanten van Ziggo/Multikabel en Ziggo/Casema met een abonnement op de HD kanalen History Channel HD en HD NL die in Transport Stream 26 worden doorgegeven en deze ook kunnen ontvangen? Ik lees namelijk verdacht veel klachten van klanten die History Channel HD niet kunnen ontvangen en nu HD NL naar die Transport Stream is verplaatst is ook al weer het eerste bericht verschenen van iemand in Ziggo/Casema gebied die nu HD NL niet meer kan ontvangen.

Bij gebruik van een Transport Stream dump tool voor mijn DVB-C PC-TV kaart, die ook de signaal sterkte en kwaliteit laat zien, valt op dat de signaal sterkte van Transport Stream 26 met enige regelmaat van zo'n 70% opeens kortstondig in elkaar zakt naar 30% om dan weer terug te gaan naar 70%. Dat blijft net voldoende signaal voor mijn DVB-C PC-TV kaart om een file dump te kunnen maken, maar ik kan mij voorstellen dat de Samsung DCB-H360R hier niet goed mee om kan gaan.

Gezien de meldingen in zowel Ziggo/Casema als Ziggo/Multikabel gebied over problemen met History Channel HD heb ik het vermoeden dat het signaal sterkte gedrag dat ik waarneem geen toeval is. Ook is het denk ik niet toevallig dat Ziggo/Casema alsnog besloten heeft om op het allerlaatste moment de Transport Streams van Nederland 1 HD en HD NL om te wisselen nu ze live zijn gegaan met het Nederland 1 HD kanaal. Het heeft er daarom volgens mij veel van weg dat Ziggo/Casema bekend is met de problemen met Transport Stream 26, maar dat ze dit stil proberen te houden. Ik lees er tenminste niets over op de storingen en onderhoud pagina van Ziggo.

Bron: http://gathering.tweakers.net/forum/...ssages/1294657