Los bericht bekijken
  #22  
Oud 18 juni 2008, 23:12
Cappelini's schermafbeelding
Cappelini Cappelini is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 mei 2008
Locatie: Utrecht / Casema
DTV: Cisco 8455 / Samsung HD 360
Berichten: 41
Standaard

Nou, na een spannende ontdekkingstocht door de kelder van mijn 80 jarige onderbuurvrouw heb ik daar eindelijk de groene kabels ontdekt! Deze kabels gaan via een pvc buis door het plafond naar boven. Ergens moet mijn groene kabel dus verlengd zijn met een grijze kabel. Deze grijze kabel heeft de monteur doorgemeten en deze was te zwak. Knullig aangelegd dus en zeer waarschijnlijk veroorzaakt dit inderdaad het signaalverlies. Helaas kan ik niet traceren waar er exact wordt doorgelust.

De aannemer die mijn koopappartement 10 jaar geleden heeft opgeleverd heeft zich er, naar nu blijkt, destijds dus gemakkelijk vanaf gemaakt.

Toch nog maar even de Helpdesk gevraagd wat te doen. Na 2x 45 minuten in de wacht te hebben gestaan kreeg ik het advies om via huisaansluitingen.nl een aannemer in te schakelen die de groene kabel doortrekt. Dit gaat wel op mijn eigen kosten. Ziggo betaalt niets en voelt zich niet gehouden om de kosten te betalen. Ziggo beschouwt dus alles na straatniveau als 'huisinstallatie'. Mijn vraag blijft of deze gedachtengang juist is. Ik ben van mening dat mijn perceel begint op mijn niveau (koopappartement op de derde verdieping van een gesplitst oud herenhuis) en niet op straatniveau. Mijn appartementrecht is geregistreerd bij het kadaster en ook bij Ziggo ben ik bekend onder het kadastrale nummer.
Heeft iemand van jullie hier nog ideeen hierover? Of heeft iemand ervaring met het doortrekken van kabels?