Los bericht bekijken
  #2  
Oud 18 juni 2008, 14:51
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Het is maar net wat je belangrijk vind.

Allereerst kun je het beste de Telfort tarieven vergelijken met de Alles-in-1 tarieven van Ziggo (dwz TV, telefonie en internet in één pakket). Die zijn nml relatief het voordeligst. Internet los is relatief erg duur (kennelijk wil Ziggo van de losse internet abo's af).
Met een downloadsnelheid van 800 Kilobit is Alles-in-1 EUR 39,95 per maand, met een downloadsnelheid van 8 megabit EUR 49,95 per maand, 16 megabit EUR 64,95 per maand.

Telfort komt in de praktijk qua snelheid naar ik begrijp uit tussen de 4 en 10 megabit. Telfort zou je dus eigenlijk moeten vergelijken met Alles-in-1 Plus, waar je dan bij Ziggo 20 euro per maand meer betaald, maar waar dan wel ook TV bij in zit. Analoge TV los kost ook 15 euro per maand, dus die meerprijs is dan nog maar 5 euro. Als je Digitenne hebt of wilt is de meerprijs in vergelijking weer iets meer, maar dan heb je ook weer een stuk minder zenders. Bovendien krijg je nu bij deze Alles-in-1 pakketten van Ziggo een gratis digitale ontvanger en heb je weer heel veel meer zenders tov analoog.

Verder zijn over het algemeen (afgelopen weekend in Utrecht even niet meegerekend) kabelaars stabieler en betrouwbaarder in het ook daadwerkelijk halen van de beloofde snelheden.

Tot slot is het aansluiten van kabelinternet op je PC naar mijn ervaring een stuk eenvoudiger dan ADSL: voor een bekabeld netwerk is het stekker er in en klaar.

Kortom: je moet voor jezelf afwegen of je de meerprijs van 20 euro per maand van Ziggo Alles-in-1 Plus versus Telfort waard vind ten opzichte van TV erbij en een stabielere verbinding.

Laatst gewijzigd door xahmol; 18 juni 2008 om 15:01