Discussie: Any news?
Los bericht bekijken
  #76  
Oud 18 juni 2008, 11:35
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door redfoxert Bekijk bericht
Misschien wel maar ik ben bang dat het aanbod van zenders en/of content dan minimaal zal zijn. De content providers zijn echt niet gek en zullen nooit consumenten in de kaart spelen door hun spul op een "onbeveiligd" apparaat te laten spelen.
Ik denk dat dat wel mee valt. Waar moeten ze dan met hun content naar toe?

In de VS hebben filmstudio's ook gedreigd dat hun films niet voor digitale TV beschikbaar zouden komen als de broadcastflag niet werd geÔmplementeerd. Die is er nooit gekomen, en toch zijn de films nog op (digitale) TV. De studio's kunnen die markt niet missen. Daardoor zullen er wel een paar illegale kopieŽn extra verschijnen, maar die komen er toch wel via DVD etc.

Een bedrijf als Ziggo (zeker samen met UPC) heeft voldoende macht om tegen providers te zeggen dat ze zenders alleen doorgeven zonder DRM beperkingen. Aangezien kabel nog steeds veruit het grootste marktaandeel heeft zouden providers daar moeilijk onderuit kunnen.

Hier zou de "aanmerkelijke marktmacht" in het voordeel van de consument gebruikt kunnen worden. Als de kabelbedrijven zouden willen.

Maar helaas hebben ze er zelf ook een belang bij de decoders zo gesloten mogelijk te houden. Nu kan je nog alles opnemen en terug kijken wanneer je wilt, maar het is mogelijk (speculatie, maar niet ondenkbaar..) dat je over een tijdje een extra abonnement moet betalen voor de dienst "opgenomen programma's terugkijken" (terwijl ze op "je eigen" PVR staan).

Of dat je opnames maar een week mag terugkijken, waarna ze gewist worden. Wil je ze dan nog eens zien, zijn ze beschikbaar als Video On Demand, tegen een geringe vergoeding...

Ik zeg niet dat Ziggo dit van plan is, maar het zijn wel mogelijke scenario's. Tenminste zolang de hardware maar gesloten is.