Los bericht bekijken
  #1  
Oud 17 juni 2008, 19:54
Piet1234's schermafbeelding
Piet1234 Piet1234 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2008
Locatie: Wassenaar
Berichten: 3
Standaard Nieuwe kabeltelevisieaansluiting via Ziggo, wat te doen met de oude aansluiting?

Hallo, ik ben Piet en heb me vandaag aangemeld.

Ik heb een Sony Bravia 40W4210 gekocht en een Alles-in-Een Plus pakket bij Ziggo aangevraagd (tv, telefoon en internet). Ik zou graag een aantal vragen voorleggen over de TV en de kabelaansluiting.

In mijn huis ligt nu een kabel (voor kabeltelevisie) en die werkt. Ik weet echter niet van welke kabelaanbieder deze is. Is nl. nog van de vorige eigenaar van mijn huis (ik woon er net) en die is kennelijk vergeten het abonnement op te zeggen. Volgens de helpdesk van Ziggo die ik belde is het in ieder geval geen Ziggo aansluiting. Nu heb ik een paar vragen:

1. Als de Ziggo monteur langs komt, kan hij dan alles makkelijk installeren nu er al een kabel ligt, of moeten er in de tuin kabels worden gelegd, gegraven etc omdat de huidige aansluiting van een andere kabelaanbieder is? Misschien beetje rare vraag, maar ik ben niet zo technisch dat ik dit zomaar kan zeggen

2. Moet het huidige kabelabonnement worden opgezegd, omdat er bijv. geen signalen van twee kabelaanbieders tegelijk kunnen worden aangevoerd langs één kabel? Die vorige aansluiting werkt dus nog steeds. Eigenlijk vind ik het een zaak voor de vorige eigenaar om zijn abonnement op te zeggen, maar als ik er zelf last van ga ondervinden, omdat het Ziggo abonnement bijvoorbeeld niet of niet goed zou werken zonder de vorige aansluiting op te zeggen, dan ga ik er zelf achteraan (eerst vorige eigenaar van mijn huis bellen en vragen wie hij als kabelaanbieder had etc).

Hopelijk komt het snel goed en hoef ik niet lang te wachten op de Ziggo monteur. Het bekijken van analoge televisie op een LCD scherm van 40inch is niet ideaal.

Groet,
Piet