Los bericht bekijken
  #10  
Oud 17 juni 2008, 15:00
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Vreemd... Ik heb afgelopen maandag ook getest (omdat ik het radiogeluid erbij wilde hebben), maar tussen analoog en digitaal zal minder dan 1 seconde. Ik dacht dat het bronsignaal bij Casema (jij) en Multikabel (ik) hetzelfde was voor zowel analoog als digitaal.
Hangt wellicht ook van de soort ontvanger af?

Delay komt naar ik begrijp door de MPEG codering van het digitale signaal. Decoderen kost tijd, vandaar een delay. Verder worden alleen wijzigingen in het beeld doorgegeven in het digitale signaal, niet het hele beeld. Dus een verdere vertraging wordt veroorzaakt door het verzamelen van genoeg signaal voor een volledig beeld. Vandaar ook de vertraging bij zappen.

Maar ik kan me zo voorstellen dat de ene box sneller decodeerd dan de andere (snellere processor, betere software, whatever).
Verder kan ik me voorstellen dat bij HDTV signaal de vertraging groter is (meer te decoderen) dan bij SD signaal. Weer erg vreemd dus dat daar het geluid juist eerder is. Kennelijk een andere bron?

Vind dan nog steeds het verschil tussen minder dan een seconde en 10 seconden wel erg groot, maar kan het niet zo zijn dat verschil deels hierdoor ontstaat?