Los bericht bekijken
  #11  
Oud 16 juni 2008, 21:48
RonPE1OMX's schermafbeelding
RonPE1OMX RonPE1OMX is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 maart 2006
Locatie: Heerhugowaard / Multikabel
Ziggo Internet: Z2 bundel / Scientific Atlanta EPX2203
DTV: 2x DCB-H360, 5x TU-DC40RD, 2x IR-FOX-C, 1x DCR2020
Berichten: 42
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door se40109 Bekijk bericht
Keek zelf in Maastricht via de Samsung DCB-9401R (SD-decoder) en sinds ongeveer een week met de Samsung DCB-H360R (HD-decoder).
Ik heb op de SD-zenders geen enkel probleem. Het lijkt me dus dat het niet aan @home/ziggo ligt.
Mijn postcode is 6221. Misschien kun je even melden wat jouw postcode is. Dan kunnen andere gebruikers uit dezelfde postcode reageren.
Blijkt dat meerdere mensen uit jouw omgeving (ongeacht het merk decoder) dezelfde problemen hebben dan ligt het waarschijnlijk toch aan @home/ziggo (of aan straling van buitenaf). Hebben gebruikers van andere merken decoders geen last, dan ligt het waarschijnlijk aan de Philips-decoder.
Mijn postcode (1703) is voor dit probleem niet van belang omdat het Multikabel gebied (o.a Heerhugowaard) ver van de @home gebieden ligt, namelijk in Noord Holland tussen de Noord en Zuider-zee.
Ik ben het helemaal met je eens, volgens mij ligt het niet aan @home maar net als in de rest van de wereld meestal aan het aansluitsnoertje of de huisinstallatie.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door amiboy Bekijk bericht
de blokjes liggen liggen niet aan de signaalkwaliteit maar aan de ber waarde deze waarde moet laag zin. kun je even kijken wat je berwaarde is
Als de BER slecht is dan heb je geen 100% signaalkwaliteit meer en dat uit zich dan o.a in blokjes beeld enz.
De signaalkwaliteit meter is afgeleid van de BER, dus als de BER onder een bepaalde waarde komt zie je dat de signaalkwaliteit onder de 100% komt.
De BER moet dus inderdaad laag zijn (000000 x 10E-6 of beter) de kwaliteit is dan 100%, de signaalsterkte is dan dus ook wel voldoende.