Los bericht bekijken
  #336  
Oud 16 juni 2008, 16:07
BertvanHorck's schermafbeelding
BertvanHorck BertvanHorck is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Multikabel de Rijp
Ziggo Internet: Samsung HD
DTV: Pioneer 5000 ex
Berichten: 460
Standaard

Geachte heer Kesselaar.

Dank u voor uw snelle en oprechte reactie.

in uw eerste paragraaf stelt u dat 720p voor sport beter is dan 1080i. Ik kan me met deze theorie iets (theoretisch) voorstellen.

Echter blijkt dat het downconverten van 1080i naar 720p een zodanige verslechtering met zich meebrengt dat amper nog van een betere kwaliteit dan SD gesproken kan worden!
Dit in tegenstelling tot de keuze van de BBC die kennelijk ondanks hun bemoeienis met de EBU in dit geval toch voor 1080i hebben gekozen. Kortheidshalve verwijs ik nogmaals naar het Ziggo forum (zie onder, eerste mail)

Vooralsnog is Ned 1 HD ook dedicated en derhalve zou ook de NOS kunnen kiezen voor 1080i. Deze 3 maanden lijken mij een uitstekende test periode om per 1-1-2009 het beste te kunnen leveren dat de markt te bieden heeft.

Bepalend zou m.i. moeten zijn de kwaliteit van het beeld (en geluid zodra jullie overgaan op 5.1) en in dit geval lijkt de theorie het te winnen van de harde praktijk wat erg jammer is. De theorie hoort immers in dienst te staan van de praktijk, uw kijkers benutten slechts die praktijk.

De meningen op het forum zijn eensluidend: De door de NOS tijdens Euro 2008 geleverde HD kwaliteit is teleurstellend en in vele gevallen amper beter dan SD, dit in tegenstelling tot de BBC waarvan de kwaliteit alom geprezen wordt.

Derhalve wil ik u nogmaals verzoeken de Euro 2008 kwaliteit va NOS en BBC ( eindgebruiker beeld) te vergelijken en op zijn minst te overwegen meer aandacht te schenken aan de feitelijke kwaliteit.

Tevens verzoek ik U deze mail door te spelen naar Dhr Dielessen. Ik hoop dat hij persoonlijk de kwaliteitsverschillen wil aanschouwen tussen NOS en uw Engelse collega.