Los bericht bekijken
  #324  
Oud 15 juni 2008, 19:45
Cyzor's schermafbeelding
Cyzor Cyzor is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2006
Locatie: UPC
DTV: UPC Royaal met Philips HDTV DVR
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertvanHorck Bekijk bericht
Laten we met de beschuldigende vinger wijzen naar de NOS/zenders/kabelaars en niet naar diegene die slechts heeft uit te voeren (Technicolor, voorheen NOB). Vooralsnog zijn zij de enigen die hebben gereageerd op ons Forum
Hear hear. Wij kunnen op dit forum wel de expert gaan uithangen maar bij Technicolor weken er mensen met verstand van alle aspecten. Ik moet zeggen dat ik bij de laatste wedstrijden een zeer goed beeld had. Oke er zat smearing in het beeld, ik ergerde me er alleen niet zo aan. Al is de smearing bij de geupconverte SD beelden te erg om naar te kijken, maar dat even terzijde.

Als Technicolor de convesie doet op verzoek van de NPO doen ze gewoon hun werk. Ik weet niet precies hoe het werkt binnen de NPO maar in de meeste bedrijven zijn de mensen die dit soort beslissingen nemen (1080i of 720p) managers met een geringere kennis van de techniek dan de "mensen op de vloer". Hun gaan dan ook uit van advies van experts als de EBU. Dat ze dit advies overnemen is eigenlijk ook niets op aan te merken, je mag er als manager van de NPO toch van uit gaan dan de EBU weet waar ze het over hebben.

Om het nog even over 720p te hebben. De 720p beelden van Film1 vind ik nu ook niet direct super scherp. Maar 720p kan naar mijn mening bijna net zo scherp zijn als 1080i. Kijk hier eens hier een een goed 720p beeld, dat ziet er toch perfect scherp uit? De BBC uitzendingen die je van internet download zijn 1080p ook als was de bron 1080i. Echter zijn deze door de computer van de capper gedeinterlaced dit hoeft niet real time en kan dit dan ook uitermate goed doen.

Nogmaals vind ik heel netjes dat Technicolor op je mails reageert zonder je af te wimpelen en ook op de techniek wilt ingaan.
__________________
Zat bij Ziggo tot mijn gemeente op 1 oktober 2008 overging naar UPC. Weg investering in Loewe televisie met ingebouwde DVB-C tuner en AlphaCrypt CAM.