Los bericht bekijken
  #5  
Oud 14 juni 2008, 22:17
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.438
Exclamation

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gertk Bekijk bericht
Een van de verbeteringen zou kunnen zijn de opnames niet zo versnipperd op te nemen... (zowel op de USB HD als via een Samba share) Wanneer ik de mapjes open waar de opnames in staan blijkt een opname uit allemaal losse stukken te bestaan varierend in grootte van 100 tot 150 MByte. Wanneer de PVR aan het opnemen is moet dus telkens een nieuw bestand aangemaakt worden en missen er een paar frames. Softwarematig wordt dit tijdens het bekijken via de Siemens redelijk afgevangen maar met de opnames is verder niet veel te beginnen (met opzet waarschijnlijk..). Wanneer ik de losse delen aan elkaar koppel om ze te kunnen bekijken als een mpeg bestand raakt de audiosynchronisatie bij elke overgang van deel naar deel verloren. Wel jammer omdat de beeldkwaliteit op zich erg goed is.
Hoe kom je hier bij??
Ik heb geen missing frames kunnen ontdekken bij het samenvoegen/afspelen van opgenomen segmenten, aangenomen natuurlijk dat we geen storingen in de TS hebben.
Dat was echt wel het allereerste wat ik met dit apparaat uitgebreid heb getest!!

Je zit de segmenten toch niet aan elkaar te plakken in een willekeurige (MPEG) editor mag ik hopen?
Dat zal inderdaad niet goed gaan!

De beste manier blijft nog steeds om de opnames samen te voegen/demuxen met de (java) applicatie ProjectX en daarna verder te verwerken.
Direct samenvoegen van de segmenten met een simpele filejoiner, ik gebruik hiervoor Total Commander, werkt ook gewoon probleemloos.

En dat de opnames in stukjes van 2 minuten worden gedaan is op zich geen enkel probleem.
Het heeft ook het voordeel dat bij een eventuele (zware) crash niet de hele opname verloren gaat.

Beeldkwaliteit is inderdaad erg goed, zelfs als "decoder only" bevalt hij mij eigenlijk beter dan mijn Humax IR-FOX.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gertk Bekijk bericht
Ik had gehoopt dat de Siemens op een goede manier aan mijn MythTV systeem te koppelen zou zijn, liefst met kanaalkeuze vanuit het 'backend' maar alle netwerkfunctionaliteit is uit de software van de M750C gelaten . De duitse satelliet en kabelversie van de M750C zijn veel 'opener' gemaakt, er is daar zelfs betere open source software beschikbaar.
Het is inderdaad wel jammer dat de Siemens verder helemaal dichtgetimmerd zit zodat eventuele community updates onmogenlijk zijn.

De grootste frustratie voor mij blijft toch dat de "beta-testers" hun werk gewoon niet gedaan hebben. (dropouts/glitches issue!)

NB
De korte tests die ik alvast heb kunnen doen met een tweede M750 exemplaar geven exact dezelfde resultaten als mijn eerdere bevindingen.
Opnames gemaakt vanuit standby mode zijn tot nu toe zonder de bekende glitches/dropouts!

Laatst gewijzigd door The_Doman; 14 juni 2008 om 23:26