Los bericht bekijken
  #53  
Oud 14 juni 2008, 19:51
Duckyduck's schermafbeelding
Duckyduck Duckyduck is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2008
Locatie: Roermond
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Wij zijn 1 van de weinige Europese kabelaars die digitale decoder standarisatie actief hebben gepromoot. Helaas waren/zijn er in Europa ook een aantal grote kabelmaatschappijen, die geen support wilden/willen geven aan en draagvlak willen creëren voor de standarisatie en daarom is het ook niet gelukt om het specificatie voor te leggen aan ETSI.

De EU heeft aangegeven dat zij geen eisen willen opleggen na het MHP debâcle en dat dit aan de markt moet worden overgelaten.

Meer informatie over standarisatie zie:
http://www.cenelec.eu/NR/rdonlyres/C...inalreport.pdf


De specificatie die wij hanteren is tot stand gekomen in samenwerking met EICTA en een aantal ECCA/ECL members (kabel-operators). Deze EICTA Cable specificatie zal ook worden gebruikt voor de ontwikkeling van IDTV. De specificatie is ook aangeboden aan IEC voor standarisatie.

Het is dus zeker niet dat de NL (Irdeto) kabelaars hun eigen gang gaan. Als dat het geval zou zijn dan zouden geen manufacturers bereid zijn (geweest) om producten voor een relatief kleine markt te ontwikkelen.
Ach volgens mij wordt de firmware aangepast door de kabelaars/sat providers zelf... En jongens waar maken we ons druk om, laat ze hun gang maar gaan, stappen we toch lekker allemaal over op SAT Canal+ laat het wel uit hun hoofd daar nog eens een major modificatie door te voeren.

En ach 2: hebben we strakjes weer wat leuks te hacken Het is inmiddels bekend dat een gesloten standaard een makkelijke prooi is (zie OV chipkaart).