Los bericht bekijken
  #70  
Oud 14 juni 2008, 12:31
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harold Bekijk bericht
Ik heb er ook geen last van, ik zie alleen dat er wat aan de hand is in de 610 mhz stream als ik de ber bekijk (20 tot 200)
Dit levert bij mij (nog) geen storing op.
Maar niet bij iedereen zitten de genoemde zenders in de 610 mhz gebied.
http://www.digitalekabeltelevisie.nl...k/tvhome.shtml
Veel storingen op bepaalde streams waar meerdere DTV kanalen zitten ontstaan door instraling op huisinstallaties van buitenaf. Dat kan heel goed een digitenne zender zijn. Meerdere digitenne zenders zitten op 1 kanaal in delen van het land, dus in die gebieden kunnen meerdere mensen storing hebben, terwijl in andere delen mensen met een 'lekke' huisinstallatie dit niet hebben. Dit komt steeds vaker voor bij mensen die vroeger geen last hadde omdat het digitenne-netwerk steeds meer uitgebouwd wordt met lokale zenders in veel steden. Die zenders hebben ook behoorlijke vermogens (20 kilowatt effectief vermogen in de antenne is geen uitzondering) en kunnen dus in een huisinstallatie die niet helemaal goed is aangelegd storing veroorzaken op kabel-tv.
Een lijst met frequenties van digitenne zenders met frequenties en lokaties kun je hier vinden. Een lijst met nieuwe zenders voor DVBH staat hier.

Heb je storing op meerdere kanalen in één stream, kijk dan eens welke frequentie die stream heeft en of er een digitenne zender in de buurt van die frequentie zit en of die in de buurt van jou staat. Een kaartje met zender lokaties staat ook op die site.

Voor de genoemde problemen op 610MHz zou dit bijvoorbeeld storing door digitenne op kanaal 39 (618MHz) kunnen zijn die op heel veel plaatsen gebruikt wordt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....