Los bericht bekijken
  #293  
Oud 13 juni 2008, 20:06
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Er hebben inderdaad testen plaatsgevonden met verschillende instellingen samen met de kabelaars zoals Technicolor aangeeft. Ik weet echter dat wij niet getest hebben met full HD schermen. Het zou daarom interessant zijn om met de live-signalen nogeens te zien of er icm fullHD schermen wel een positief onderscheid is ten gunste van 1080i. We moeten de oorspronkelijke feed eerst gebruiken voor het testen van de samsung fix en kunnen vervolgens nog eens met de NPO en TC in overleg te gaan voor een 1080i trial.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knallie Bekijk bericht
Reken er maar gewoon op dat het bij de conversie gebeurt. van interlaced naar progressive overzetten is nou eenmaal lastig zonder rare dingen in het beeld te zien te krijgen. Al zeker als er veel beweging in het beeld zit.

Daarom kan ik er met mijn kop echt niet bij dat men het niet gewoon in 1080i doorgeeft. Niemand die daardoor een slechter beeld zal krijgen. Voordeel voor de FullHD bezitters en geen nadeel voor de HD ready bezitters. Nu worden alle kijkers benadeeld door het onscherpe beeld bij beweging. Hoe minder gekloot met het originele signaal (wat vaak met een ontzettend hoge bitrate binnenkomt!) hoe beter.

Er zijn toch ook zat andere kanalen die wel in 1080i doorgegeven worden? Waarom wil de NOS dan per se omzetten naar 720p? Ik snap het echt niet.. Bitrate moet geen probleem zijn. Vanwege het interlaced signaal hoeft er niet veel meer informatie per frame doorgestuurd te worden dan bij 720p.

Alle mensen die zeggen dat NL1 HD er beter uitziet dan NL1 en dat we daarom maar niet moeten zeuren hebben waarschijnlijk nooit een GOEDE HD uitzending gezien. Logisch dat het er beter uitziet dan het SD kanaal. Maar het zou nog ZOVEEL beter kunnen!