Los bericht bekijken
  #276  
Oud 13 juni 2008, 15:02
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Je beeldscherm doet natuurlijk ook een enorme hoeveelheid "image processing" om het beeld te deinterlacen.
Als ik hier de SD voetbaluitzendingen bekijk op mijn "good old" high res CRT PAL monitor dan is het beeld echt uitstekend zonder enige vorm van smearing.
Wel logisch ook, want het interlaced beeld kan direct zonder verdere bewerkingen getoond worden.
Dat ligt er helemaal maar aan hoe je je beeldscherm instelt. Ik test regelatig TV's voor diverse publicaties en zonder uitzondering is het altijd aan te raden om - zeker als je digitaal kijkt - alle beeldverbetering uit te schakelen.

Verder is het absoluut zo dat de smearing in het signaal zit, zie ook de screenshots op onze site. Dat zijn gewoon directe captures van de 720p MPEG stream waarbij bij het decoderen geen de-interlacing ingeschakeld was (wat dus ook niet moet bij een 720p signaal, voor alle duidelijkheid).

Zoals de persoon van Technicolor al aangeeft gebruiken zij Axon scalers / deinterlacers met twee HQV chips met Terenex software, en naar mijn stellige overtuiging moet daarmee toe beter resultaat te behalen zijn dan we nu zien.

Aan de andere kant verlies je bij interlaced materiaal (het 1080i bronsignaal) ALTIJD temporele scherpte bij bewegingen. Daar is niets aan te doen, zelfs niet met de beste deinterlacer. Staat het beeld echter stil (overzichtshot tijdens bijvoorbeeld de aftrap) dan is er met per pixel motion adaptive deinterlacing een supergoede 1080i -> 720p conversie te doen. Het verschil tussen de enorm scherpe beelden als de camera stilstaat, en de vervaging die optreedt bij beweging, is hierdoor extra goed zichtbaar.

Dat laat echter onverlet dat de smearing niet nodig zou zijn op het moment dat de deinterlacer overschakelt naar alternate field rendering op het moment dat de motion adaptive methode niet werkt vanwege teveel beweging in het signaal.
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info