Los bericht bekijken
  #273  
Oud 13 juni 2008, 13:57
BertvanHorck's schermafbeelding
BertvanHorck BertvanHorck is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Multikabel de Rijp
Ziggo Internet: Samsung HD
DTV: Pioneer 5000 ex
Berichten: 460
Standaard nog een reaktie van de opvolger van het NOB

Hallo Bert,

Graag gedaan. Overigens beschrijft de link naar het EBU document precies waar het om gaat en wat NPO ook volgt.

Wij (Technicolor, NOB bestaat als naam niet meer) maken gebruik van high performance cross en up convertors die gebruik maken van Teranex algoritmes. Dit is toch wel een van de beter clubs die algoritmes voor up/cross convertors heeft geschreven. Deze hardware houdt uiteraard rekening met het de-interlacen, een heel erg belangrijk apsect van up/cross conversie tussen interlaced en progressive materiaal.

De discussie is natuurlijk zeker niet aleen de aanlevering, maar ook de STB's en schermen die op verschillende manier performen. Zoals je ook leest op het forum zijn sommige gebruikers erg tevreden terwijl andere helemaal niet tevreden zijn.

Groet


Hieruit moge blijken dat hij als lezer inmiddels de weg naar Ziggo forum heeft gevonden! Welkom hier!

Wat ik uit het EBU document lees is dat het broadcasten van sport beelden in HD nog in de kinderschoenen staat. Zo kunnen we volges mij vaststellen dat e statische beelden (close ups) tussendoor waanzinnig mooi zijn maar dat met name het pannen met groothoek nog allerlei problemen oplevert, omdat het nu eenmaal digitaal werk betreft. De algoritmes zullen metertijd beter worden.

Feit is dat de wide angle pans een beeld oplevert dat identiek lijkt aan SD, dit is met name te zien in de definitie van het gras en de belettering op de shirts.

Ik zou mij kunnen voorstellen dat dit ook gevolgen voor de regie heeft. Als er minder wordt gepanned en meer met vaste shots zou worden gewerkt zal de beleving minder dynamisch zijn maar de resolutie en definitie beter