Los bericht bekijken
  #17  
Oud 12 juni 2008, 23:00
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Movavu Bekijk bericht
Eeeuuuhhmm.... nou.... bijna alles, dan.....
Voor zover ik weet staan alle PC's op 'automatisch'; de laptop in ieder geval. Deze configureert nl. zelf zeer regelmatig 'n IP-adres in de 169.254-reeks. Die aktie wordt meestal voorafgegaan door de logboekinformatieregel "Het systeem heeft gemerkt dat de netwerkadapter blablablabla met het netwerk is verbonden. De normale werking van de netwerkadapter is begonnen"
Geen idee waarom dit telkens gebeurt......
Kun je verder nog iets met de logboekvermeldingen in m'n voorlaatste bericht?
Als je een 169.x.x.x nummer krijgt, dan heeft je computer geen verbinding meer met je router en geeft hij zichzelf een lokaal ip-adres. Aangezien dit met al je computers gebeurt blijkbaar lijkt het dus toch op de router die ermee stopt na verloop van tijd.
De logboekvermeldingen van je een-na-laatste bericht zeggen niet zoveel omdat je toen met twee computers op 1 modem hing.
Citaat:
Volgens mij kan ik dan niet meer in de router komen, maar ik kan 't waarschijnlijk binnen nu en 'n kwartier, 20 minuten uitproberen..... De uitkomst daarvan zal ik z.s.m. posten.
Ik denk dat het probleem in je router zit. Als je niet meer in je router kunt komen dan 'hangt' je router na verloop van tijd. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Van een slechte netvoeding, tot vastlopen door veel verkeer. Een factory default reset kan misschien een oplossing bieden of firmware (zoals al geschreven werd).
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....