Los bericht bekijken
  #247  
Oud 12 juni 2008, 13:22
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ferro Bekijk bericht
Heb je het HQV Pixel-Based Motion Adaptive Deinterlacing verhaal gelezen op de HQV web site? Deze techniek gebruikt, net als frame-interpolatie op moderne TV's, bewegingsdetectie om de ontbrekende informatie aan te vullen. Bij deinterlacing zijn dit de ontbrekende lijnen. Bij frame interpolatie zijn dit de ontbrekende frames. De onderliggende bewegingsdetectie technieken zijn dezelfde, en de beperkingen dus ook. Beide zullen falen onder vergelijkbare omstandigheden, en mijn theorie is dat we dat hier zien.
Ik ben met beide technieken bekend, en de artefacten bij frame interpolatie in TV's (artefacten die met name bij kleine details voorkomen) zijn wat anders dan het vegerige beeld wat we nu zien. Frame interpolatie in TV's is juist bedoeld om de begegingsonscherpte die onze hersenen oppikken bij grote bewegingen teniet te doen.

Daar komt bij dat motion adaptive deinerlacing dus gewoon terugvalt op field doubling op het moment dat het geen overeenkomsten kan vinden, waardoor het beeld in scherpte dus iets afneemt (op normale kijkafstand overigens nauwelijks waarneembaar), maar waarbij smearing niet op kan treden.

En geloof me of niet, maar Silocon Optics HQV per pixel motion adaptive deinterlacing is zo'n beetje het beste wat er te krijgen is, en als dat goed werkt krijg je GEEN vegerig effect.
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info