Los bericht bekijken
  #244  
Oud 12 juni 2008, 13:01
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Cyzor Bekijk bericht
Het idee van Motion Adaptive Deinterlacing is dat de verlaagde verticale resolutie alleen optreed bij de bewegende objecten in het frame. Maar omdat bij de wedstrijden altijd alles in het frame beweegt kan naar mijn inziens de Motion Adaptive Deinterlacing niets toevoegen om het beeld te verbeteren.
Dat klopt helemaal, maar dat is volgens mij dus niet wat we zien! Zoals jij het beschrijft - en zoals het inderdaad ook zou moeten werken - zou er bij veel beweging overgegaan moeten worden op BOB deinterlacing waarbij de fields dus NA elkaar weergegeven worden waarbij elke field van 540 lijnen wordt opgerekt naar 720 lijnen.

Dat is echter niet wat we zien. Wat we nu namelijk zien dat dat beide fields niet afzonderlijk, maar gemengd (frame blending) worden weergegeven. Dat is ook bij motion adaptive deinterlacing niet de bedoeling.

Overigens kan je de frame-interpolatie op moderne TV's hier niet direct mee vergelijken, dat is een compleet andere technologie (die je naar mijn bescheiden mening vooral uit moet zeggen omdat het niet alleen beeldfouten maar ook input lag veroorzaakt). Maar dat is dus heel wat anders.

Tip is overigens wel om - zeker als je digitaal kijkt - ruisonderdrukking in je TV altijd uit te zetten. Ruisonderdrukking zorgt ook voor een minder scherp en vegerig beeld. Bovendien is het bij een digitale bron compleet overbodig omdat digitale TV in de basis geen beeldruis bevat.
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info