Los bericht bekijken
  #242  
Oud 12 juni 2008, 12:35
Cyzor's schermafbeelding
Cyzor Cyzor is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2006
Locatie: UPC
DTV: UPC Royaal met Philips HDTV DVR
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ferro Bekijk bericht
Non-Motion Adaptive Deinterlacing leidt tot kam-effecten, maar niet tot de ghosting die we zien. Dit wordt dus niet gebruikt.
Sorry ik denk dat ik het niet helemaal goed het uitgelegd. Deinterlacing is het samen voegen van twee fields tot één frame waarbij één field alle oneven lijnen en één field alle even lijnen heeft. Bij 1080i bestaat elk field dus uit 540 lijnen. Als je die twee gewoon samenvoegt heb je nog de volledige 1080p resolutie maar kan het kam-effect optreden. Bij Non-Motion Adaptive Deinterlacing wordt het kan-effect voorkomen door gewoon één field weg te gooien en de missende lijnen de interpoleren. In feite worden er maar 540 lijnen van de orginele bron gebruikt. Dit lijd tot een verlaagde verticale resolutie en een scherp eind beeld.

Citaat:
Motion Adaptive Deinterlacing leidt tot een verlaagde verticale resolutie bij bewegingen, maar niet tot de ghosting die we zien. Dit wordt dus niet gebruikt.
Het idee van Motion Adaptive Deinterlacing is dat de verlaagde verticale resolutie alleen optreed bij de bewegende objecten in het frame. Maar omdat bij de wedstrijden altijd alles in het frame beweegt kan naar mijn inziens de Motion Adaptive Deinterlacing niets toevoegen om het beeld te verbeteren.
__________________
Zat bij Ziggo tot mijn gemeente op 1 oktober 2008 overging naar UPC. Weg investering in Loewe televisie met ingebouwde DVB-C tuner en AlphaCrypt CAM.