Discussie: alphacrypt classic
Los bericht bekijken
  #19  
Oud 12 juni 2008, 00:58
Klaus_1250's schermafbeelding
Klaus_1250 Klaus_1250 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Roosendaal / @home
Ziggo Internet: Internet Regelmatig / Motorola SB4200
DTV: 2x Humax IR Fox C / Twinhan CabCI-2033 + Alphacrypt
Berichten: 113
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dwarf Bekijk bericht
Beste Klaus ,ik heb vanmiddag een andere smartcard gekocht (weer €30,00) ,een wat oudere (@home) (zie vorige topic)en nou heb ik ned1 hd open ,dit is ook de enige kanaal die ik open krijg.
En wat mascom (de makers van de alphacrypt common interface) zeggen dat de sony tv modellen niet ondersteund worden,dat is belachelijk!! .
Waarom? het volgende ,Sony maakt lcd tv met een ontvanger er in die goedgekeurd zijn ,anders zouden ze nooit het logo DVB mogen gebruiken.
En de Alphacrypt cam.(Mascom)zouden ook volgens de standaards moeten werken ,er zijn meerdere bekende leveranciers van ontvangers die deze cam gebruiken ,hoe kunnen ze dan zeggen dat bepaalde sony lcd tv,s niet werken met de alphacrypt?
NL1 HD is niet geencrypt. Was wel, maar volgens mij onderneemt Ziggo nogal altijd verwoede pogingen om de stream zonder artefacts te krijgen

Het verhaal gaat iets verder als standaarden. Twee producten die met dezelfde standaarden werken, kunnen alsnog wel eens niet compatibel zijn. Sterker nog, het komt redelijk vaak voor. Word meestal gefixed met firmware's, drivers, biosen en hardware revisies, en blijft voor de consument vrij onzichtbaar.

Je kan eens aan Mascom vragen of ze in het kort het probleem kunnen toelichten. Ik kan me eveneens voorstellen dat er een fix voor is van Sony (vroeger hadden ze modellen waarmee je zelf de firmware kon updaten via een USB-poort) maar daarvoor moet ie waarschijnlijk naar de leverancier. In het geval van een hardware probleem / ontwerpfout, zou je recht hebben op een ander model (garantie), maar daar doen ze vaak erg moeilijk over.

Kijk ook eens op tweakers.net voor meer info. Er lopen verschillende draadjes over zoals http://gathering.tweakers.net/forum/...s/1268718/last Als je duits kan, is hifi-forum.de wel handig. Lopen ook draadjes over zoals deze: http://www.hifi-forum.de/viewthread-144-1727.html

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
DVB logo heeft niets met een goedkeuring te maken en geeft ook geen enkele garantie dat het werkt. DVB houdt zich niet bezig met 'goedkeuringen' maar met specificaties / standaarden.
Geen enkele garantie dat het werkt is ook weer sterk uitgedrukt. Als iedereen zich aan de standaard houdt, zou het redelijk goed moeten werken. Dat er vaak puntjes op de ï moeten worden gezet is wat anders. Indien je een DVB-logo gebruikt, betekend dat het product DVB-conforment is. Er word inderdaad niet op gecontroleerd, maar afwijken van de standaard en toch het logo gebruiken (wat Ziggo dan weer niet doet), betekend wel dat je in het ergste geval een rechtzaak aan je broek kan krijgen (zoals Philips destijd heeft gedaan nadat CD's niet meer aan de specificaties voldeden door allerhande beveiligingen).

Laatst gewijzigd door Klaus_1250; 12 juni 2008 om 01:30