Los bericht bekijken
  #236  
Oud 12 juni 2008, 00:39
Cyzor's schermafbeelding
Cyzor Cyzor is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2006
Locatie: UPC
DTV: UPC Royaal met Philips HDTV DVR
Berichten: 99
Standaard

Als aanvulling op een vorige post van mij, dat de smearing was afgenomen. Ik moet zeggen dat dit alleen zo is tijdens live HD uitzendingen. Dus de wedstrijden en studio sport. Als ze tijdens studio sport een fragment uit een wedstrijd laten ziet lijkt het wel op de smearing weer aanwezig is en ook de SD beelden hebben er nog steeds last van. Maar de live wedstrijden en de studio beelden lijken er minder last van de hebben.

Er werd hier ook gesproken over "motion adaptive deinterlacing". Ik heb de pagina van HQV uit een post van Eric doorgenomen. Ligt het nu aan mij of heeft motion adaptive deinterlacing totaal geen nut tijdens de wedstrijden. Zover ik het begrijp worden er bij "non motion adaptive deinterlacing" om het kam-effect (wat optreedt bij bewegingen als beide fields gewoon zijn samengevoegd) tegen te gaan de even fields weggegooid en de missende lijnen geïnterpoleerd. Dit heeft een minder scherp beeld tot gevolg.
Nu heeft HQV "motion adaptive deinterlacing" hierbij worden alleen de bewegende delen uit het frame op de bovenstaande methode gedeinterlaced. Voor de niet bewegende delen voegen ze gewoon beide fields samen, wat zorgt voor een scherper beeld. Omdat er geen beweging in dat gedeelde van het frame zit treed er ook geen kam-effect op. Klinkt allemaal logisch maar de kwaliteit van het deinterlacen wordt alleen beter als er in een frame delen niet bewegen. En dat is het nu juist, als ik naar de wedstrijden kijk beweegt altijd het hele beeld/frame. Het is geen statische camera van het veld waar alleen de spelers en de bal bewegen maar de camera beweegt altijd waardoor alles in beeld beweegt. Zo wordt alsnog het hele beeld gedeinterlaced op de "oude" manier. Als ik het verhaal goed heb begrepen heeft "motion adaptive deinterlacing" geen enkele meerwaarde als het hele frame constant veranderd en dat gebeurd nu net tijdens de wedstrijden.
__________________
Zat bij Ziggo tot mijn gemeente op 1 oktober 2008 overging naar UPC. Weg investering in Loewe televisie met ingebouwde DVB-C tuner en AlphaCrypt CAM.