Los bericht bekijken
  #114  
Oud 10 juni 2008, 22:30
pjutr's schermafbeelding
pjutr pjutr is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Breda Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Philips 42PDL7906 Cisco8455 Samsung SMT-C7140A
Berichten: 769
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lucifer Bekijk bericht
Nog steeds storingen op het NL1 HD kanaal (postcode 7523, Enschede). Geluid niet lipsynchroon en veel artefacts. Resetten en resolutie omzetten naar 720p heeft niet geholpen

Andere HD kanalen geven geen problemen...
Ik heb nog steeds een superstrakbeeld storingvrij synchroon geluid.(wel PCM-geluid -du- kiezen bij de audiosporen)
Ik heb de indruk dat veel van de klachten niet zo zeer te maken hebben met de doorgifte van Nederland 1-Hd, maar met de ontvangstkwaliteit (aansluitingen kabels etc) bij de klagers zelf. ALs iemand hier op het forum het heeft over artefacts op Eurosport 1-HD dan ligt dat m.i. aan een slechte algemene ontvangst (of die van enkele frequenties) van de klager.

Wat mij nog wel duidelijk is geworden is dat het in zee gaan met Samsung voor HDTV door de Zeskogroep een miskleun eerste klas is geweest. Ik heb 6 van die apparaten bij de plaatselijke Mediamarkt omgeruild, ze voldeden geen van allen. Het apparaat wat ik nu heb en redelijk storingvrij is, is een gerefurbished van Samsung, de omruilactie van december 2006. (versie 1.30) Maar zelfs dit apparaat heeft onvolkomenheden die niet zouden mogen bij een toestel van deze prijsklasse.

Behalve dat ik niente kan opnemen vanuit welke uitgang dan ook, behalve dan met de VHS-recorder(!) geeft het apparaat bij donkerblauwe vlakken die langer dan 20 seconden geprojecteerd worden een 'inbrandeffect' zoals nu met de scorebalk van het EK-voetbal naast het NOSl-ogo. Dat kan natuurlijk niet bij een LCD-tv, het inbrandeffect is dan ook niet meer te zien als ik op analoog overschakel of een DVD draai.. En zit hem dius in de Samsung-box zelf. Ik heb hetzelfde probleem als ik iets instel in het menu, dan zie ik de contouren ervan de hele avond ghosten door mijn beeld. Als de box een avondje uit is geweest is het de volgende dag weer weg, tot zich weer een donkerblauw vlak aandient. Gelukkig valt de mate van ingebrandheid mee, maar ook dit zou niet mogen.

Kortom: Ik denk dat Ziggo een vette kluif zal hebben aan het tevreden krijgen van al die ontevreden HD-kijkers want de variabelen voor storingen zijn mega....