Los bericht bekijken
  #187  
Oud 9 juni 2008, 14:13
ferro's schermafbeelding
ferro ferro is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 april 2008
Locatie: Enschede/@Home
Ziggo Internet: @Home Internet Soms
DTV: Humax iHDR5050-C
Berichten: 196
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
EEr moet van 540 lijnen dan telkens 720 lijnen gemaakt worden, maar de-interlacen hoeft niet, en er hoeven ook geen lijnen weggegooid te worden. (Horizontaal zal je natuurlijk wel resolutie verliezen omdat je van 1920 naar 1280 gaat.)

Wat zie ik over het hoofd?
Deze methode wordt blijbaar niet gehanteerd, want het beeld ziet er bij stilstand prima uit. Als er slechts 540 lijnen uit verschillende fields gebruikt zouden worden, zou dit vast tot onrustige en lage-resolutie beelden leiden.

Op zich wel een interessante vraag hoe er nu precies geconverteerd wordt. Ik neem aan dan met 1080i50 binnen krijgt. Dit kan dan “Single Frame” zijn (beide fields uit dezelfde tijdsframe), of niet. Als je het vervolgens zuiver doet, kun je hier maximaal 720p25 van maken. Wordt dit dan verstuurd? Of worden 2 progressive frames herhaald om hier 720p50 van te maken?

Hoe het ook zij, zodra de camera pant zie je van alles mis gaan bij de beweging. Ik ervaar het als “stotterende” bewegingen. Anderen blijkbaar als smearing. Wellicht hangt dit van de display techniek af (LCD, CRT, Plasma), van de display processing, of van de beeldschermdiagonaal / kijkafstand.