Los bericht bekijken
  #183  
Oud 9 juni 2008, 10:56
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lotsofjazz Bekijk bericht
@Eric HWI, Als ze in dit draadje over smearing hebben dan ging ik er vanuit dat het meer is dan normaal, dus misschien wel eigenlijk ghosting(kan dan ook aan de camera's liggen).
Het ligt sowieso niet aan de camera's, want de slowmotion beelden (en dan bedoel ik die van de normale camera's, niet van de speciale super-slowmotion camera's) zien er wél gewoon superscherp uit en die zouden anders ook last van smearing moeten hebben. Ik denk dat het op locatie gewoon in 1080p gedraaid wordt, dan hebben ze met slowmotion beelden immers ook nooit problemen.

Een zekere mate van bewegingsonscherpte heb je inderdaad altijd als je interlaced materiaal omzet naar progressive, maar het valt bij de beelden van het EK wel héél erg op. Als ik switch naar Nederland 1 SD is het probleem veel minder, al is de beeldscherpte daar per definitie minder waardoor het wellicht ook minder opvalt.

Volgens mij kan het aan twee dingen (en wellicht een combinatie van beide) liggen:

-De deinterlacer die gebruikt wordt om van 1080i 720p te maken.
-De instellingen van de MPEG4 encoder die er wellicht opzettelijk voor zorgt om het beeld bij snelle bewegingen wat te vervagen om zo compressieartefacten te voorkomen.

Ik ga zo even wat sceenshots online gooien van beelden we de gecaptured hebben dit weekend, ik zal de link hier posten.
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info