Los bericht bekijken
  #181  
Oud 9 juni 2008, 10:47
LaserTV's schermafbeelding
LaserTV LaserTV is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 juni 2008
Locatie: Gilze / ziggo
Ziggo Internet: Alles-In-Een-Extra
DTV: Humax HDR5050
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eric - HWI Bekijk bericht
Ik heb tot nu toe alleen bij mij thuis gekeken via het netwerk van UPC, zal morgen de middagwedstrijd op de zaak (Ziggo) ook eens opnemen en scannen op eventuele fouten in de datastream.

Mijn ervaringen met Nederland 1 HD komen verder overeen met wat ik hier lees: Prachtig beeld zonder compressiefouten en uitstekende scherpte, zolang er weinig beweging is. Zodra de camera beweegt is het een drama, het lijkt net of je naar een LCD-TV van de eerste generatie zit te kijken zo erg is de smearing. Dit is ongetwijfeld het resultaat van de deinterlacer die bij Technicolor / de NOSgebruikt wordt om van het 1080i bronmateriaal 720p te maken. Wat mij betreft dus eens te meer reden om het beeld gewoon in origineel formaat door te geven: De relatief simpele Farjoudja deinterlacer in mijn TV laat bij het deinterlacen van 1080i materiaal nooit van dit soort onscherpte zien. Ik was er al een beetje bang voor dat dit ging gebeuren, ook upsampled SD materiaal had de afgelopen weken duidelijk last van smearing.

Ik hoop dat er bij Technicolor of de NOS nog met wat andere settings voor de deinterlacer - of wellicht een andere deinterlacer - geexperimenteerd gaat worden, want van dit beeld wordt ik tot nu toe niet onverdeeld gelukkig.

Hear, hear !
helemaal met je eens Eric. Hoe meer er gerommelt wordt met een beeld des te slechter wordt het, da's een duidelijke zaak. Daarbij vindt ik persoonlijk dat 720 nog steeds niet echt HD genoemd mag worden. ik zou opteren voor XD ( Xtended Definition ) maar ja, zo werkt het helaas niet denk ik.

Zou mij niets verbazen als het probleem met de uitval e.d. iets te maken heeft met een signaal wat 1080i aangeeft maar inhoudelijk 720 is ? Zou dat kunnen ( of andersom )

Grt,

LaserTV