Los bericht bekijken
  #150  
Oud 7 juni 2008, 19:26
LaserTV's schermafbeelding
LaserTV LaserTV is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 juni 2008
Locatie: Gilze / ziggo
Ziggo Internet: Alles-In-Een-Extra
DTV: Humax HDR5050
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Wij hebben in de loop van de middag ook problemen gezien op Ned 1 HD, die we niet kunnen toe schrijven aan het headend. Verder zien we dat de artifacts verschillen per box, ondanks dat dezelfde software gebruikt wordt (130).
We zullen in de komende dagen en tijdens de HD uitzendingen de kwaliteit nauwlettend in de gaten houden. Laat ons weten via dit forum als je ook ook kortstondige artifacts waarneemt.
Hey anoniempje,

Afgelopen dagen naar het nieuwe HDTV kanaal van ned 1 gekeken, dat was duidelijk opgeblazen SD en geen HD.

Zit nu wedstrijd te bekijken en zie veel "smearing" bij beweging van de camera's, mogelijk kan de focussering van de cams het e.e.a. niet goed bijhouden of de encoder kan het niet aan.

Verder treden er veel "flashbacks" op waar je beelden uit een "cache" te zien krijgt die niet goed wordt geupdate. Of dit aan de stream of aan de samsung decoder ligt is mij niet duidelijk, ik vermoed de decoder, maar kan net zo goed de stream zijn die niet goed wordt doorgegeven.

Kijk ook regelmatig naar andere HD zenders en daar komt dit niet voor.

Decodering van alle netten is de laatste weken erbarmelijk slecht sinds de wijziging naar "ziggo". Bij inschakelen duurt het steeds langer alvorens de decoder de kaart gelezen heeft en de melding E19 komt ook steeds vaker en langer voor. Dit geldt voor alle non-terrale kanalen ( dus alle sat. kanalen ) De streams uit hilversum hebben er doorgaans weinig last van.

analoge TV
Het deel analoge TV wordt door jullie ( ziggo ) duidelijk verwaarloosd, de beeldkwaliteit daarvan wordt steeds slechter en nu de digitale TV ook weer terug bij af is vraag ik me af of het mij die abonnementsgelden nog wel waard is.....

Dus zo te zien genoeg te doen, maar herstel eerst die digitale errors maar eens...

Succes,

LaserTV