Los bericht bekijken
  #79  
Oud 7 juni 2008, 13:04
dhrto's schermafbeelding
dhrto dhrto is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 juni 2008
Locatie: Amstelveen, Casema
Berichten: 4
Standaard

Bedankt voor de hulp Manolito, maar het gaat helaas niet op.

Om de smtp server van Casema/Ziggo als relay te gebruiken voor inkomende mail, moet je namelijk wel in kunnen stellen dat alle mail die daar binnenkomt voor mijn eigen domain, doorgestuurd wordt naar mijn mailserver. Deze mogelijkheid is er niet en gezien het publiek dat Casema/Ziggo wil bedienen (no offense) denk ik niet dat dit er ooit gaat komen. Bovendien is dit een omweg, en waarom moet het via een omweg als het gewoon direct kan door gewoon poort 25 open te laten.

Op dit moment heb ik tijdelijke oplossing ook met een relay server buiten het Casema netwerk (XS4All) die de mail via VPN doorstuurt naar mijn eigen emailserver. Dit is ook geen optimale configuratie, aangezien ik nu afhankelijk ben van het "up" zijn van 2 internetaansluitingen. Er zijn ook betaalde oplossingen, maar nogmaals dat is niet iets waar ik op zit et wachten. Deze tijdelijke oplossing moet het maar even doen, totdat of ik binnenkort weer weg ben bij Ziggo, of totdat Ziggo onverhoopt toch poort 25 besluit open te zetten. De kans op het laatste schat ik niet erg hoog, maar ik sta open voor verrassingen.

Het voordeel van een eigen mailserver is dat je alles in eigen hand hebt. Ik heb een pda met internet toegang in nederland. Met een eigen server kun je je mail/agenda/etc. overal up-to-date hebben, zonder steeds te moeten syncen via een desktop thuis. Nadeel van een eigen server is dat je erg afhankelijk bent van de uptime van je internetverbinding (als je internet eruit ligt, kun je ook geen mail ontvangen). Bij XS4All heb ik er nooit problemen mee gehad, afgezien van de afgelopen grote landelijke storing.