Los bericht bekijken
  #17  
Oud 5 juni 2008, 23:00
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door martmarbus Bekijk bericht
Dat buurman effect bestaat nog steeds, maar dan niet vanuit de buurt, maar vanuit de server.
Hoe meer mensen aan de server hangen, des te trager dat die wordt.
Zoals ik al zei komt dat bij Ziggo nauwelijks voor.

Citaat:
Let maar eens op, wanneer je tijdens de dal uren internet of tijdens de piek uren internet.
Er treedt wel degenlijk een vertraging op.
Dat kan aan veel dingen liggen. De snelheid voorbij de CMTS is bij Ziggo normaal goed. Binnen het eigen netwerk (news, ftp) zijn er in het noordelijke deel van het oude Multikabel gebied (waar Den Helder niet verbazend binnen valt) al langer problemen bekend. Hier wordt nog altijd aan gewerkt.

Buiten het eigen netwerk is de snelheid niet meer te garanderen. Het internet gebruik binnen en buiten NL groeit nog steeds. Hierdoor raken sites overbelast, en worden verbindingen trager.

Wanneer de hierboven genoemde problemen er niet waren, is de enige echt betrouwbare snelheidsmeting het up- of downloaden van een bestand naar/van je Ziggo webspace via FTP. Tot die tijd kun je via http://speedtest.multikabel.nl/ een redelijke schatting doen. Omdat dit via HTTP werkt, kan het resultaat soms lager uitvallen dan wanneer het via FTP zou werken.

Citaat:
Daarbij moet ik ook concluderen, dat de snelheid die bij de providor(ongeacht welke) wordt aangegeven, bij lange na niet wordt gehaald.
Natuurlijk willen we allemaal waar voor ons geld. En als je voor 8Mb betaald, dan hoor je dat ook te krijgen.
Ik heb een Z2 abonnement (4 Mbit/s) en haal hiermee met gemak 4,1 Mbit/s. In tegenstelling tot veel ADSL providers stelt Ziggo de downloadsnelheid op de modems iets hoger in dan de geadverteerde snelheid, zodat het verlies door 'overhead' gecompenseerd wordt. Bij kabelinternet is deze overhead ook nog eens lager dan bij ADSL. Als je dus ergens (minimaal) de geadverteerde snelheid wilt halen, moet je bij Ziggo blijven.

Goed, de ergste spits is voorbij, maar ik ben zeer tevreden: