Los bericht bekijken
  #4  
Oud 5 juni 2008, 17:47
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reneveen Bekijk bericht
Daar was ik al bang voor.....dat is wel erg jammer....

Het belangrijkste dat ik zoek is toegang tot de USB schijf via het netwerk. Als Siemens de SW goed ontwikkeld, dan hoeft dit toch geen problemen met Irdeto te geven. Of wel?
Dat zou je denken, echter is waarschijnlijk het risico op een "exploit" op een service als ftp o.i.d. te groot voor Irdeto om het toe te staan.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reneveen Bekijk bericht
Hoe zit dat dan eigenlijk met Open Source e.d.? Ik neem toch aan dat delen van de software vrijgegeven moeten worden, anders voldoen ze niet aan de licentie voorwaarden van Linux. Heeft iemand op dit forum de sources al eens opgevraagd en ontvangen?
De software staat online (betreft alleen alle onder gpl gelicenseerde software) en is hier te vinden:
http://gigaset.siemens.com/shc/0,193...rNrNrN,00.html

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reneveen Bekijk bericht
Ligt de geheimzinnighied echt bij Irdeto of bij de kabelaars? Zij doen namelijk ook moeilijk over de CAM-modules die je bijvoorbeeld in een Bravia steekt. Daarvan schijnt alleen de Alphacrypt te werken en dat ligt, zoals ik het heb begrepen, aan de houding van de kabelaars.
Irdeto wilt, vanzelfsprekend, zijn "security through obscurity" algoritme beschermen, echter de kabelaars hebben nog extra eisen gesteld aan de codering zodat ze gebruik kunnen maken van verschillende regio's, m.a.w. je kunt niet elke kaart in elke regio gebruiken. Dit is niet standaard aan de Irdeto codering die internationaal gebruikt wordt en dus kunnen internationaal ondersteunde oplossingen niet overweg met de door Ziggo gebruikte codering. De Alphacrypt Classic kon schijnbaar de licentie creatief uitleggen waardoor ze een implementatie aanbieden voor de Ziggo codering.