Los bericht bekijken
  #237  
Oud 5 juni 2008, 04:30
Cyzor's schermafbeelding
Cyzor Cyzor is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2006
Locatie: UPC
DTV: UPC Royaal met Philips HDTV DVR
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AW78 Bekijk bericht
Nog één keer dan:
Via HDMI wordt geen teletext meegestuurd, dus zonder SCART kan het niet!!!

Nu duidelijk...?
Sorry maar ik wil geen ruzie of zo maar jij berijpt mij helaas niet, waarschijnlijk leg ik het niet goed uit. Teletext bij digitale televisie wordt verstuurd als data via DVB-TXT (zit dus niet in het beeld zoals bij analoge televisie). Deze teletext data wordt door de meeste set top boxen ontleed en aan het uitvoer signaal toegevoegd (net zoals bij analoge televisie). Zo kunnen mensen op de teletext knop van hun televisie kunnen drukken zoals ze dat in het analoge tijdperk gewent waren. Dat dit via HDMI niet werkt neem ik zo van je aan (geen eerste hand ervaring mee).

Echter een STB kan deze teletext data ook zelf zichtbaar maken. De teletext pagina wordt door de STB in het beeld gezet dat naar de televisie wordt verstuurd (net als de on screen display informatie als je zapt bijvoorbeeld). De televisie weet dus niet dat hij teletext weergeeft, deze geeft gewoon het signaal van de HDMI of SCART ingang weer en dat is op dat moment een plaatje van een teletext pagina. De teletext decoder van de televisie komt er dus niet aan te pas en het maakt dus niet uit dat het teletext signaal niet via HDMI wordt verstuurd. Kijk maar eens naar deze review van de Samsung SD ontvanger. Daar zie je hoe de STB de teletext pagina toevoegt aan het signaal wat de televisie alleen maar hoeft weer te geven.

Denk je dat de mensen met een Samsung HD ontvanger welke enkel via HDMI is aangesloten geen teletext kunnen kijken? Jij hebt nu toch teletext bij de digitale SD zenders, waarom zou dit bij een HD zenders dan niet kunnen? Nogmaals teletext is bij digitale televisie een datastroom welke door de STB zelf zichtbaar gemaakt kan worden.

Daarnaast weet ik echt wel wat ik zelf heb gezien. Dat er op het signaal van Nederland 1 HD teletext informatie zat welke de volgende dag weer was verdwenen. Waarschijnlijk zijn ze gewoon aan het testen bij Ziggo of het NOB. Teletext bij en digitale (HD) televisie is technisch mogelijk en kan gewoon door een HD STB worden weergegeven ook al is deze alleen via HDMI aangesloten.

Laatst gewijzigd door Cyzor; 5 juni 2008 om 04:51