Los bericht bekijken
  #6  
Oud 4 juni 2008, 20:11
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pjutr Bekijk bericht
Zolang we dezelfde meetmethoden hanteren als bij het Casema-pakket zou dat er niet toe moeten doen. Ik gebruik al jaren http://www.numion.com/MaxSpeed/index.html en dat is redelijk betrouwbaar is mijn ervaring.
Nou ik heb die zojuist even getest en die is erg slecht.....
De ene meting heb ik 20Mbit download en de tweede meting heb ik 11Mbit download, de volgende heb ik nog minder. (zou 16Mbit moeten zijn)

Er wordt zo te zien ook maar een test-bestand van 1Mbyte gebruikt en dat is dus het probleem. Nu de internet snelheden steeds hoger worden moet je dus ook grotere test-bestanden gebruiken omdat de onnauwkeurigheid steeds groter wordt anders. Ik heb een 16Mbit abonnement, een bestand van 1Mbyte binnenhalen duurt dan ongeveer een halve seconde. Om iets over de snelheid te zeggen moet je eigenlijk een seconde of 5 tot 10 testen omdat de snelheid altijd varieert. Gemiddeld haal ik dus gewoon 16Mbit, maar als de test te kort is kun je dus de ene keer hoger meten dan je werkelijke snelheid en de andere keer lager.

Dus nu jouw snelheid is verhoogd voldoet die test bij numion.com gewoon niet meer bij jou. Vermoedelijk is het bij www.speedtest.net wel een stuk stabieler en geeft de snelheid ook beter aan.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....