Los bericht bekijken
  #9  
Oud 4 juni 2008, 16:13
Guilio's schermafbeelding
Guilio Guilio is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 2 juni 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: 12mbps-lijn @ Motorola SB5100e
DTV: Doe ik niet aan, CATV is voor mij mooi genoeg op m'n LCD.
Berichten: 9
Standaard

Voor zover ik weet is ergens in april al een berichtgeving gekomen dat ze een maand vooruit wilden. Toen hebben wij @Home per brief laten weten dat we daar niet aan mee doen. Na enige tijd geen reactie hebben we een e-mail gestuurd. Daarop kregen wij de reactie dat het akkoord was dat wij gewoon halverwege/tegen het einde van maand X het totale bedrag van maand X overboeken. Dit zonder dat we een acceptgiro per post t.w.v. 2,50 ontvangen. Het maandelijkse bedrag is toch altijd hetzelfde dus de online factuur van een maand eerder geeft aan hoeveel er betaald moet worden. Blijkt echter een keer dat er een tariefsverhoging plaatsvindt, krijgt @Home/Ziggo direct de meerprijs bijgestort zodra de nieuwste online factuur beschikbaar is.

Om even de rekensom toe te passen:
@Home had in der tijd zo'n 3,5 mln klanten. Een gemiddeld abo bedrag van 45 euro per maand (Internet, voip, DTV, you name it) + een gemiddelde 16 euro voor de kabel incl. analoge zenders is 61 euro per maand. 3.500.000*61=213.500.000. Laten we zeggen dat @Home 4% interest per jaar krijgt over het kapitaal dat ze bij hun bank(en) storten, dan strijkt @home zich dus (1/12)*0,04*213.500.000=533.750 euro op met dit geintje van die maand vooruit betalen.

Nou weet ik ook dat 5 ton voor een bedrijf met een jaaromzet zoals die van @Home niets voorstelt, maar het gaat puur en alleen om het hoe en wat. Als klant krijg je dus niet de vraag of je hier mee instemt. In plaats daarvan melden ze uitsluitend dat ze dat gaan doen. Nou, mooi niet dus.

Mocht iemand van mening zijn dat de cijfers in mijn rekensom foutief zijn en ik daar @Home/Ziggo of de klant mee benadeel, voel je vrij om het te melden en de rekensom opnieuw toe te passen.

Ow, en mochten hier wat slimmeriken op het forum zitten, probeer alsjeblieft niet mijn gedachte onderuit te halen met eventuele boekhoudkundige aspecten waar jij als kenner van op de hoogte bent en waar ik geen rekening mee gehouden heb. Het gaat niet om de exacte bedragen, het gaat om het hele feit dat het bedrijf iets als dit bepaalt en de klant braaf mee moet gaan met dit idee en vooral zijn mond moet houden.

Bij voorbaat dank.