Los bericht bekijken
  #2  
Oud 4 juni 2008, 15:40
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door davidov2009 Bekijk bericht
1. Wanneer je zapt naar een kanaal is onder in beeld de EPG, tijd en "signaalstatus" te zien. Deze "status" is net zo wispelturig als het Nederlandse weer; op moment 1 geeft ie een 90% volle balk aan, 10 seconden later is er nog maar een smal streepje.


Dit gele balkje is geen signaalstatus, maar geeft aan hoever het huidige programma al gevorderd is. Dus als hij bijna vol is, is het programma bijna afgelopen (volgens de EPG dan). Het volgende moment zal hij dus weer terugspringen naar een smal streepje omdat er een nieuw programma begint.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door davidov2009 Bekijk bericht
4. Klopt het dat de EPG verre van ideaal is? Soms valt hij spontaan weg en hebben we 'Geen zenderinformatie beschikbaar'. Terwijl wanneer je op 'guide' drukt zien we wel degelijk welk programma er speelt (en wat er volgt etc...). Je zou toch denken dat de EPG terugkoppelt naar dit infoschermpje onderin. Ook als je vervolgens op terug klikt staat er weer 'geen info' (of de balk blijft geheel leeg). Echt maf om te zien, want de EPG is dus wél gevuld.
De informatie in het balkje wordt op een andere manier doorgegeven dan die in de EPG. De informatie in het balkje komt uit present/following event information van de Event Information Table, de EPG informatie komt uit de "event schedule". Daar zou verschil tussen kunnen zitten, dan moet Ziggo het oplossen. Het kan ook een decoder-probleem zijn. Kan je alleen bepalen als je op hetzelfde moment er een ander type decoder naast hebt staan. Dat is inderdaad nogal lastig..

Punt 2 en 3 liggen waarschijnlijk niet aan Ziggo, maar aan de decoder. Post je ervaringen eens in het 270 subforum . Als daar blijkt dat er meer mensen last van deze verschijnselen hebben zal het sneller opgepakt worden.