Los bericht bekijken
  #48  
Oud 4 juni 2008, 10:15
Olaf.Braxhoofden's schermafbeelding
Olaf.Braxhoofden Olaf.Braxhoofden is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Hillegom Casema
Ziggo Internet: n/a
DTV: Humax 5050
Berichten: 51
Standaard

Beste Anoniem,

Ik heb sinds kort een nieuwe full-hd 50" plasma (Pio LX-508D) en het viel mij op dat het beeld op de diverse digitale zenders verschilde in kwaliteit hetgeen op een grote TV goed zichtbaar is. Ik gebruik als decoder overigens een Samsung 850 PVR.

De signaalsterkte varieert tussen de 41% op de zwakste zender (Veronica) en 50% op de sterkste zender (Film 1). De signaalsterkte is voor geen enkel kanaal lager dan 41% en nooit hoger dan 51%. De BER is in alle gevallen bij alle kanelen 0.

De signaalkwaliteit schommelt tussen de 89% en 90% en komt nooit lager of hoger uit.

Met name wanneer de signaalsterkte rond de 43% schommelt is dit duidelijk aan de kwaliteit van het beeld te zien.

Ik heb hierover contact gehad met Ziggo (Casema) en die hebben netjes een monteur langs gestuurd. Deze heeft de oorspronkelijke Casema splitter/versterker verwijderd maar helaas leverde dit geen enkele verbetering op. Hij heeft daarnaast geadviseerd om de bekabeling en gebruikte connectors te vervangen door een "goede" kwaliteit.

Dit heb ik nu gedaan (speciale kabels aangeschaft a EURO 3.50 per meter en nieuwe connectors EURO 15 per set), de totale kabellengte is slechts 3 meter. Dit alles heeft geen enkel verschil gemaakt.

De Decoder is nu via high-end kabels en connectors rechstreeks verbonden aan de aansluiting waar de kabel mijn huis binnenkomt, en nog komt de signaalkwaliteit niet hoger dan 89/91%, en de signaalsterkte niet boven de 43/50%.

Ik heb vaak gelezen dat de Samsung 850 PVR niet "geeikt" is en dat de getoonde waardes niet veel zeggen, maar ik kan duidelijk aan het getoonde beeld zien of de signaalsterkte rond de 43% (slecht beeld) of 51% (goed/scherp beeld)ligt, zonder hiervoor de decoder te raadplegen.

Heb jij misschien nog verdere suggesties?