Los bericht bekijken
  #49  
Oud 3 juni 2008, 22:43
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Ben ook wel benieuwd ja...

Ik vind het sowieso erg jammer dat het bij kabel allemaal zo moeilijk moet zijn. Dat verwijt is overigens niet specifiek voor Ziggo, maar zeker ook voor UPC die alles écht helemaal dichttimmeren.

Regel het wat mij betreft gewoon zo dat je voor on-demand en andere specifieke interactieve functies verplicht een gecertificeerde settopbox moet hebben die alle gewenste toeters en bellen heeft, maar stel gebruikers gewoon in staat om het standaard TV aanbod ook met een ontvanger naar keuze te bekijken. Bij satelliet en DVB-T kan je ook met een CAM aan de slag, dus waarom moet de kabel dichtgespijkerd worden?

Ik ben zelf érg blij met de kwaliteit van kabel, vooral de Nederlandse zenders zijn perfect van kwaliteit en stukken beter dan satelliet. Maar als er (met CI+) geen doorbraak komt die betekent dat ik gewoon met een ontvanger naar keuze kan kijken, dan ga ik uit principe switchen naar satelliet.

Ik spreek regelmatig met woordvoerders van kabelmaatschappijen en het officiele argument is altijd dat er anders een hoop compatibiliteitsproblemen gaan optreden met alle support-ellende van dien. Als dat werkelijk de reden is (waar ik sterk aan twijfel), doe het net als Canal Digitaal en maak duidelijk welke producten gecertificeerd zijn, geef daar support op en op de rest gewoon niet.

Zo... ik moest mij kabel-frustratie even kwijt.
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info