Los bericht bekijken
  #113  
Oud 2 juni 2008, 12:08
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertvanHorck Bekijk bericht
Ik neem aan dat samsung uitsluitend upscaled indien hij niet in SD maar in HD uitzendt?

Ik heb ook in de monitor een upscaler zitten en de vraag is dus welke de beste is... Samsung of pioneer
Als jij en Full HD hebt dan worden normale SD en 720p uitzendingen altijd geupscaled naar 1080i of 1080p en weergegeven in 1080p.

Waar die upscaling gebeurt is afhankelijk van de instelling van je samsung ontvanger: Heb je deze op 1080i ingesteld staan, dan gebeurt de scaling in de BOX, heb je hem op een andere resolutie staan dan moet de scaler in jouw TV ook aan het werk.

Mijn ervaring is dat je bij HD kanalen het best de native resolutie van het kanaal uit de Samsung box kan uitsturen. Bij 1080i zender stel je hem dus in op 1080i, bij 720p zenders op 720p. Helaas geeft de Samsung decoder zelf niet weer welk formaat het inkomende signaal is, en ook automatisch switchen behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

Verder is het vrijwel zeker zo dat de scaler - en sowieso de deinterlacer - in jouw Panasonic TV beter is dan die in de Samsung settopbox. Voor SD kanalen moet je kijken wat de beste resultaten geeft, helaas is het niet mogelijk om 576i uit te sturen en alle scaling in je TV te laten doen.
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info