Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 juni 2008, 11:40
Guilio's schermafbeelding
Guilio Guilio is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 2 juni 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: 12mbps-lijn @ Motorola SB5100e
DTV: Doe ik niet aan, CATV is voor mij mooi genoeg op m'n LCD.
Berichten: 9
Standaard Technische vraag voor een @home medewerker

Na wat Google-werk kwam ik op deze site terecht. Erg handig moet ik zeggen! Ik wist dat er een soortgelijke site is voor UPC gebruikers (ik ben zelf medewerker van de technische helpdesk van UPC), maar niet dat er ook een voor @home klanten is.

Mijn probleem is dat ik zo nu en dan een offline modem heb. Soms werkt een powercycle, soms ook niet. Daarnaast heb ik vaak moeite met het halen van de 12 mpbs. Meestal kom ik uit op zo'n 8 mbps. Gemeten via speedtest.nl, speedtest.net en Eweka usenetservers.

Nu heb ik op mijn werk (@home technische helpdesk zit een verdieping lager dan die van UPC) tot drie keer toe mijn modem laten uitmeten door een @home medewerker, en daar zag ik dat ik constant een CMTS SNR (weet niet of het de Tx of Rx was, waarschijnlijk de Rx) van 16 a 17 dBmV had. Verder waren de CM Power en CM SNR waarden alle drie de keren in orde. Mijn binnenhuisbedrading m.b.t. het modem is +/- 1,5 jaar oud. (Home moving setje of hoe het ook heten mag.)

Mijn ervaring bij UPC leert dat zulke waarden bij UPC klanten vaker tot kleine problemen zoals snelheidsverlies kunnen leiden. Hoe kijkt @home hier tegenaan? Is 16 a 17 dBmV voor hun nog binnen de marge? Kan volgens @home mijn snelheidsverlies en soms offline CM veroorzaakt worden door deze waarde?

Ik wacht in spanning op een antwoord!