Los bericht bekijken
  #50  
Oud 1 juni 2008, 22:06
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Klaus_1250 Bekijk bericht
Toch wel. Word elke tv uitgerust met CI+ ?
De belangrijkste merken zullen CI+ implementeren zodra de technology beschikbaar is, de rest zal dan automatisch volgen.

Is het een officiële Europese standaard, waardoor ze het verplicht zijn?
Nee, maar CI+ is downwards compatibel met CIv1

Of moeten mensen als ze dadelijk naar de winkel gaan, ook nog eens gaan kijken of de tv wel CI+ ondersteund?
Ja, maar de manufacturers en operators die CI+ wel ondersteunen zullen trachten het onderscheid zo goed te communiceren.

En wat gebeurd er met de kosten? buiten extra hardware gok ik erop dat er eveneens allerlei licentie-gelden moeten worden betaald? Voor wie zijn die kosten? Lijkt me stug dat die voor de consument zijn, die heeft aan dit hele systeem namelijk niks.

Uiteindelijk betaalt de consument. De afspraak is echter dat de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. De CE industrie heeft dit als uitgangspunt genomen en de belangrijkste manufacturers zijn zelf de initiatief nemers.
De consument zal hierbij gebaat zijn, want met CI+ producten (TV en CAM) zal de klant keuze vrijheid krijgen en zal verdere marktwerking gestalte krijgen.

Maar last but not least. Hoe zit het met PCI en USB tv oplossingen? Krijgen die ook toegang tot de CI+ specs? Ik kijk o.a. tv op mijn computer en heb weinig zin om met allerlei softcam zaken aan de gang te gaan. Krijgen makers van DVB PCI oplossingen ook gewoon toegang tot de CI+ specs? Evenals bedrijven als MASCOM?

Iedereen die aan de voorwaarden voldoet kan een licentie krijgen.
_____