Los bericht bekijken
  #212  
Oud 31 mei 2008, 16:24
Cyzor's schermafbeelding
Cyzor Cyzor is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2006
Locatie: UPC
DTV: UPC Royaal met Philips HDTV DVR
Berichten: 99
Standaard

Ik wacht geduldig mee. Vind het erg mooi dat Nederland 1 HD al beschikbaar is, schept vertrouwen. Ik hoop dat Ziggo wel de EPG data van Nederland 1 kan "klonen" naar het Nederland 1 HD kanaal, zou ik erg handig vinden.

Zou het mogelijk zijn als in 2009 de 3 publieke zenders in HD gaan simulcasten verschillende netwerk ids (bij mij 8888) te hebben voor SD en HD kijkers. Zodat de SD kijkers de SD kanalen op 1, 2 en 3 krijgen en de HD kijkers de HD versies op 1, 2 en 3 (en de SD ergens in de 100).

Ik weet niet ik hoeverre dit mogelijk is, als ik de data van ArChie en digitalekabeltelevisie.nl een beetje denk te begrijpen lijkt de LCN (Logical Channel Number) in het kanaal te zitten en dan zouden 2 kanalen op een LCN van 1 wat mij onmogelijk lijkt. Zou dit op een andere manier kunnen of moet ik in 2009 als in Nederland 1, 2 of 3 wil kijken altijd naar bijvoorbeeld 14 zappen i.p.v. 1. Ik kan natuurlijk favoriete lijstjes maken maar vroeg het me toch even af.

Maar dit even terzijde.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ferro Bekijk bericht
Staat dat tegenwoordig op de verpakking!?! Dan is deze situatie nog pijnlijker dan ik dacht.
Ik heb gister een startpakket gezien, Eurosport HD staat op de zenderlijst met een paar sterretjes er achter. Onderaan staat dat de zender (eind) juni beschikbaar komt, in dat opzicht hebben zo nog even.