View Full Version : Smarcardbijdrage


Bordewolf
24 maart 2008, 18:21
Ziggo wil een Smartcardbijdrage gaan innen. Wat vindt jij er van. Persoonlijk heb ik de volgende opmerkingen:
- De Smartcard is al betaald bij aanschaf
- De bijdrage is een soort van huur, maw er moeten diensten en produkten tegenover staan. Ziggo komt tot nu toe met diensten waarvoor we middels ons abonnement al betalen: Softwareupdates, systeemupdates, EPG etc. Volgens Ziggo is de nieuwe bijdrage daar voor bedoeld, echter daar betalen we dus via het reguliere abo-geld al voor.
- Ziggo schermt met het feit dat op deze manier een tweede en derde aansluiting goedkoper zijn. Echter dan zou dit betekenen dat een heel grote groep gebruikers met 1 aansluiting gaan betalen voor mensen met meerdere aansluitingen
- Tegenover de bijdrage staan dus geen nieuwe diensten!
- Softwareupdates komen voort uit niet correcte leveringen van fabrikanten. Maw als ik een Humax koop en het produkt is niet goed dan moet Humax zorgen dat dit goed komt. Maw het is belachelijk dat ik hier Ziggo voor moet betalen!!! Laat staan Humax!!!

Wat is jullie mening zie enquete

agnit
24 maart 2008, 18:21
we betalen inderdaad al veel aan Ziggo (@home), een bijdrag voor de card zou ik niet accepteren alleen valt er hier weinig aan te doen. Ik hoop snel dat de kabel vrij wordt geven voor andere bedrijven zoals KPN, UPC en Tele2

Ook betalen de abonnee's al voor de card want deze moet je al kopen in de winkel, een 2e keer is voor mij te veel maar dan zit ik met een probeem want ik wil niet betalen maar ik wil wel digitale tv kijken en ik heb 2 abonnementen.

prin0096
24 maart 2008, 21:43
Lijkt me niet.
Ook dit komt weer door fusies.

Angelo
24 maart 2008, 22:46
Bor,

Hebben we dit niet al eens gehad?

1. Ik vind het niet slim dat men die bijdrage er zo naast heeft gezet. Beter was om die bijdrage op te laten gaan in de maandkosten, zoals bijvoorbeeld je GSM operator ook doet. (Een telco heeft trouwens ook vaak dat je aansluitkosten moet betalen, waar de sim ook in zit.) Je jaagt zo mensen tegen je in het harnas, want eigenlijk is dit gewoon een verkapte verhoging van de tarieven. De bijdrage die men nu vraagt heeft namelijk altijd in het tarief gezeten en wordt er nu uitgehaald, zonder dat het tarief omlaag gaat.
Ziggo is trouwens niet de enige die dit doet. Je bank vraagt ook een bijdrage voor je bankpasje en laat je zelfs betalen als het pasje kapot is.

2. Daar heb je gelijk in. Deze diensten zitten in de reguliere prijs ook. Beter was geweest, om de kosten als administratiekosten voor de card neer te zetten.

3. Dat zie ik anders. Voor de mensen met meerdere cards is de extra card goedkoper. Bovendien is de eerste card bij een pakket gratis en veel mensen zullen een pakket hebben. Als ik kijk in mijn omgeving, dan hebben veel mensen die ik ken dat bijvoorbeeld.

4. Klopt. Dat heb je al gezegd. Je herhaalt je. Maar je hebt niet helemaal gelijk. Zie 5.

5. Dit vind ik een leuk puntje. Inderdaad. Software-updates komen voort uit fouten in de decoders. Alleen door een vergoeding te vragen voor software-updates, stelt in mijn ogen Ziggo zich nu garant voor het goed functioneren van de decoders. Dus de Panasonic of de Siemens, die allebei toch wel de nodige problemen hebben, mag nu dus wel degelijk nog een nieuwe update verwachten. Ik betaal er immers voor. En als dat niet kan, dan moet Ziggo de decoder maar vervangen. Ik verheug me nu al op de komende maandan Kassa. De consumentenbond wil ook vast een duit in het zakje doen en als we toevallig een advocaat in ons midden hebben, die graag de boel een beetje stangt, dan kan Ziggo zijn lol hier ook mee op.

Morph
25 maart 2008, 01:17
Heb vernomen dat je bij Casema reeds € 29,95 voor de kaart betaald, terwij dit bij Multikabel € 9,95 is... zal mij benieuwen.

John²
25 maart 2008, 07:30
Waar staat trouwens deze informatie over die smartcard bijdrage ?
Op de site van @Home staat geen enkele informatie hierover.
Ook op Multikabel en Casema zie ik hier nergens iets van staan.
Een vermelding van de bron waar deze informatie weg komt zou wel zo handig zijn.

xahmol
25 maart 2008, 09:20
Bor, even afgezien van mijn mening over dit topic, twee opmerkingen:
- is dit onderwerp nu niet echt uitgekouwd? Op het oude forum haalde je dit bijna in elk topic erbij, op het nieuwe forum nu al weer twee berichten? Is alles hierover nu nog niet gezegd?
- Vind je zelf ook deze enquete niet een beetje suggestief? Wat denk je nu echt dat hier uit gaat komen als je de vraag zo stelt? Als je een objectieve uitkomst wilt hebben, voeg dan op zijn minst de volgende antwoorden toe: 'betaal liever niet extra, maar begrijp de overwegingen', 'betaal liever niet extra, maar lig er niet wakker van' en 'heeft geen betrekking op mij want ik heb een pakket met internet en telefonie'. Dat maakt de enquete ook naar Ziggo toe een stuk geloofwaardiger (en dat is neem ik aan je doel met al deze ophef).

Wat ik dus zou willen stemmen is 'heeft geen betrekking op mij want ik heb ook internet en telefonie'. En dat geld denk ik voor heel veel mensen, dus we moeten zaken ook weer niet overdrijven.
Ben bovendien met lagere kosten voor een tweede smartcard inclusief gratis ook het extra pakket op de tweede smartcard erg blij, dus in mijn toekomstige gewenste setup met twee smartcards ga ik er juist op vooruit.

Los daarvan vind ik een jaarlijkse bijdrage voor een smartcard in zoverre wel een aardig idee, dat je nu ook dienstverlening voor die bijdrage kan eisen. Zie ook punt 5 van Angelo hierboven.

twigger
25 maart 2008, 12:56
Begint het hier nu ook al, waarom 2 dezelfe topics starten??? en deze dicussie is al uitgebreid aan de orde geweest op het oude forum.
Sorry bor maar dit is weer echt een voorbeeld van forumvervuiling!!!

commander
25 maart 2008, 13:41
Reacties uit andere draadje hier even bijgevoegd en andere topic verwijderd. Je kunt op een enquete gewoon reageren zoals je ondertussen wel uitgevonden hebt, dus extra discussie is niet nodig. ;)

BenJ
25 maart 2008, 13:47
ff ingrijpen mensen. Normaal gesproken is het idd stomvervelend om een discussie eindeloos herhaald te zien. Kennelijk is de discussie niet uitgestuiterd. Deze heeft op het MGV forum ook gespeeld. Desondanks kan ik hem billijken.
1. Dit forum speelt zich voor een veel breder publiek af, voor velen is deze discussie toch nieuw. Ook deze mensen willen hun zegje hierover doen.
2. Voor de MGV is dit een platform waar ook wij als bestuur kennis nemen van voor en tegens van wat er leeft onder de gebruikers in relatie tot de dienstverlening van onze provider. Het is voor ons een goede zaak als wij zaken aankaarten als deze worden gedragen door een breed publiek.
3. Wij met ons 5'en hebben de wijsheid niet in pacht, de kracht van de MGV komt juist voort uit het feit dat we middels dit forum kunnen putten uit een enorm arsenaal aan kennis, inzicht en ervaring die leeft onder zo'n enorm breed publiek.
4. Ook voor onze provider is het belangrijk om kennis te hebben en te ervaren wat en hoe zaken leven onder de klanten. Ik kan een ieder verzekeren dat zulks wel degelijk impact heeft.

Het enige waar wij in deze voor willen waken is een eindeloze herhaling van standpunten zonder dat er iets nieuws aan de discussie wordt toegevoegd.

Op dit moment spelen er een aantal zaken, die nog niet zijn beslecht. Als we discussies daarover gaan afkappen dan doen we ons zelf met z'n allen daarmee enorm te kort. Immers we willen er toch uiteindelijk met de provider over kunnen praten?

milkeywayman
25 maart 2008, 16:26
Ik ben al jaren lid, Ik vind het raar dat je nu voor de smartcard moet betalen. Ik heb een vraag voor de Ziggo medewerkers: Jullie hebben vast wel cd's of lp's thuis liggen. Nu komt de artiest bij jullie en die zegt ik wil een bijdrage per jaar voor het beluisteren van mijn cd/lp. Mocht de cd of lp het niet doen dan krijg van mij dezelfde weer. Alleen het kost je wel € 15,- per jaar. Doen jullie dit dan ook? Ik neem aan van niet. Bovendien als de cd of lp het niet meer doet dan koop je ergens anders wel een nieuwe cd. Waarschijnlijk is dit in vele gevallen nog goedkoper dan als je € 15,- per jaar gaat betalen.

Of op een cd of lp hoes staan bv 15 liedjes afgedrukt, jullie kopen deze cd of lp... Bij het afspelen blijkt in 1 keer maar 8 liedjes erop staan. Jullie gaan terug naar de winkel en vertellen de klacht aan de verkoper. Deze komt met het verhaal: "Ja, de artiest heeft het liedje wel bedacht maar de muziek is niet goed uitgeschreven. Jullie krijgen in de toekomst een update bij jullie. Hoeveel van de Ziggo medewerkers vinden dit een logisch verhaal?!

John²
25 maart 2008, 18:40
Deze discussie heeft dan ook alleen nut als er door de topicstarter een duidelijke en betrouwbare bronvermelding wordt gegeven naar dit nieuwsfeit m.b.t. de smartcardbijdrage.
Bij alle 3 providers @Home, Casema en Multikabel is er totaal geen informatie te vinden over deze bijdrage, maar wel over meerdere smartcards per huishouden, maar dat is al lang bekend dat men daarvoor een jaarlijkse vergoeding voor moet betalen, maar niet voor de 1e smartcard waar de topicstarter op doelt.

Hierbij dus een verzoek aan de topicstarter om een bronvermelding te plaatsen zodat de forum gebruikers dit bericht kunnen nalezen.

ArChie
25 maart 2008, 18:56
Deze discussie heeft dan ook alleen nut als er door de topicstarter een duidelijke en betrouwbare bronvermelding wordt gegeven naar dit nieuwsfeit m.b.t. de smartcardbijdrage.
Bij alle 3 providers @Home, Casema en Multikabel is er totaal geen informatie te vinden over deze bijdrage, maar wel over meerdere smartcards per huishouden, maar dat is al lang bekend dat men daarvoor een jaarlijkse vergoeding voor moet betalen, maar niet voor de 1e smartcard waar de topicstarter op doelt.

Hierbij dus een verzoek aan de topicstarter om een bronvermelding te plaatsen zodat de forum gebruikers dit bericht kunnen nalezen.
De smartcard bijdrage is aangekondigd door de Product Manager Televisie van Ziggo/Multikabel in een brief aan alle Multikabel digitale TV abonnee's. Uiteraard staat er nog niets over op de websites van @Home, Casema en Multikabel aangezien dergelijke aanpassingen pas gemaakt worden op het moment dat een nieuwe regeling wordt ingevoerd. Verder heeft de woordvoerder van Casema ook uitspraken gedaan over de aankomende smartcard bijdrage. Even googlen en er is een hoop informatie te vinden.

BenJ
25 maart 2008, 19:31
http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/img/zesko.pngMet de invoering van de basisbijdrage voor de smartcard worden extra abonnementen op 2e en verdere kaarten gratis. Dat verklaarde Zesko woordvoerder Gradus Vos desgevraagd. Vanaf de zomer wordt voor elke smart card bij Zesko een bijdrage ingevoerd. De jaarlijkse bijdrage voor de eerste card gaat €€15 bedragen, voor de tweede €€10 en voor elke volgende €€7,50. Wie een bundel (RTV + Internet + telefonie) heeft hoeft de bijdrage voor de eerste card niet te betalen. Of het hebben van een bundel mogelijk ook een korting voor de andere cards betekent is op dit moment nog niet bekend.
Nu is het bij Casema en @Home nog zo dat voor elke kaart waarop extra zenders bekeken kunnen worden het volledige tarief betaald moet worden. Daarnaast kende @Home al administratiekosten van 10 euro per jaar voor een 2e smart card. Tot juli 2007 was bij @Home het extra pakket beschikbaar op een 2e card voor 4 euro (de helft van de initiële prijs van het extrapakket van €7,95). Voor andere premiumzenders moest altijd al volledig tarief betaald worden voor 2e en 3e cards. Vanaf juli 2007 moest ook voor het extra pakket per card het volledige bedrag betaald worden.
Bij Multikabel kost een 2e en 3e smart card nu € 0,50 per maand, en daarvoor is op elke card hetzelfde pakket zenders te zien als op de eerste card.
Volgens woordvoerder Gradus Vos is de bijdrage "om de kosten te dekken voor software-updates, uitbreiding van de EPG, etc," en is deze bijdrage te vergelijken met de kosten die betaalt worden voor je bankpas en creditcard.


bron : http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2008/01/basisbijdrage_smartcard_z_2.shtml

En die kosten voor je bankpas cq creditcard zijn al even raadselachtig.

ArChie
25 maart 2008, 20:02
In principe is de smartcard heffing als volgt:

€ 15,00 voor de eerste smartcard
€ 10,00 voor de tweede smartcard
€ 7,50 voor de derde smartcard en daarop volgendenVoor bundel abonnees wordt er gesproken over een kortingsregeling, namelijk geen smartcard heffing voor de eerste smartcard. Het betreft daarbij echter een korting op bovenstaande smartcard heffing waarvan de ervaring leert dat een dergelijke korting geen enkele garantie biedt voor de toekomst. Wat Ziggo dit jaar nog aan korting geeft als lokkertje om bundel abonnee te worden kunnen ze volgend jaar gewoon weer afschaffen. Dat zal niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurd. Voorbeelden te over zoals de afschaffing destijds van het "gratis" digitale basis pakket bij Ziggo/Multikabel en de afschaffing van onderling gratis bellen voor Ziggo/Multikabel telefonie abonnees waarbij de eerder gegeven voordeeltjes toen opeens als een tijdelijke kortingsactie werden bestempeld.

Daarnaast wordt er ten onrechte een relatie gelegd tussen de introductie van de smartcard heffing en de kennelijke opheffing van de volledige abonnementskosten voor de tweede en derde smartcard bij Casema en @Home terwijl dat in feite twee op zich zelf staande regelingen zijn. De introductie van de smartcard heffing biedt immers geen garantie dat Ziggo nooit meer alsnog met enige vorm van abonnementskosten voor de tweede en derde smarcard zal komen. "Toevalligerwijs" wordt nu de ene regeling geïntroduceerd op het moment dat de andere regeling kennelijk zal worden afgeschaft, maar dat wil absoluut niet zegging dat het één een vervanging voor het andere is.

Ziggo heeft volgens mij voor de introductie van de smartcard heffing nu bewust gekozen voor het moment dat de volledige abonnementskosten voor de tweede en derde smartcard bij Casema en @Home worden afgeschaft zodat het allemaal wat gunstiger uitkomt. In eerste instantie was er namelijk sprake van april als introductie moment in de brief van de Product Manager Televisie wat leidde tot veel commotie.

Bordewolf
25 maart 2008, 20:11
bron : http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2008/01/basisbijdrage_smartcard_z_2.shtml

En die kosten voor je bankpas cq creditcard zijn al even raadselachtig.

Tja en vergeet niet dat je voor de aanschaf van een bankpas niet hoeft te betalen, wel voor het gebruik. De Ziggo-klanten hebben echter allemaal bij aanschaf reeds voor de smartcard betaald. De heffing vergelijken met de heffing op een bankpas die je over heel europa kunt gebruiken (en waar dus WEL een dienst tegenover staat die je anders niet kunt gebruiken) zegt in mijn ogen voldoende over deze nietzeggende uitspraak

commander
25 maart 2008, 21:37
Even nog een "huishoudelijke mededeling" voor Bordewolf:
Je hebt nu een openbare poll gemaakt, oftewel iedereen ziet bij de resultaten wat anderen gestemd hebben. Niet iedereen wil dat en zal misschien daarom niet reageren.

Als je de poll maakt staat bij het poll-formulier:

Maak de stemmen openbaar: dit laat alle gebruikers zien die hebben gestemd en welke keuze ze hebben gemaakt.Je kunt zelf kiezen of je openbare of niet-openbare reacties wilt. Default staat hij op niet-openbaar wat de meest-gebruikte optie zal zijn denk ik.

(je kunt dit overigens nog wijzigen als je het eerste bericht van je edit)

xahmol
25 maart 2008, 22:52
ff ingrijpen mensen. Normaal gesproken is het idd stomvervelend om een discussie eindeloos herhaald te zien. Kennelijk is de discussie niet uitgestuiterd. Deze heeft op het MGV forum ook gespeeld. Desondanks kan ik hem billijken.


BenJ, ik zie je argumenten, maar dat doet niets af aan het feit dat deze enquete nu uitermate suggestief is opgezet en mijns inziens terecht nooit door Ziggo serieus genomen kan worden. Dit volsterkt los van mijn mening over het topic.
Kortom: als we een zinvolle discussie willen en objectieve uitkomsten, begin dan zonder 'leading questions'.

BenJ
25 maart 2008, 22:55
Helemaal mee eens, ik doe dan ook een beroep op Bor om de vraagstelling aan te passen.

Bordewolf
1 april 2008, 17:24
Ik denk er niet over de vraagstelling te wijzigen. De antwoorden die gekozen kunnen worden zijn immers zo goed als ja/nee/geen mening Daarnaast is het niet mogelijk een poll te wijzigen op dit forum. Lijkt me ook niet handig, dan iseen poll namenlijk te manipuleren!!!

BenJ
1 april 2008, 18:10
Ik denk er niet over de vraagstelling te wijzigen. De antwoorden die gekozen kunnen worden zijn immers zo goed als ja/nee/geen mening OK het is jouw enquête tenslotte.

Daarnaast is het niet mogelijk een poll te wijzigen op dit forum. Lijkt me ook niet handig, dan iseen poll namenlijk te manipuleren!!! Au, die zit ;)

xahmol
2 april 2008, 09:09
Ik denk er niet over de vraagstelling te wijzigen. De antwoorden die gekozen kunnen worden zijn immers zo goed als ja/nee/geen mening Daarnaast is het niet mogelijk een poll te wijzigen op dit forum. Lijkt me ook niet handig, dan iseen poll namenlijk te manipuleren!!!

Bor, dat je de vraagstelling van een lopende enquête niet moet willen kunnen wijzigigen ben ik helemaal eens. Zou wat zijn, antwoord ik nee, verander je de enquête zo dat nee betekend dat ik graag 60 euro per maand extra betaal ;-)

Maar met je eerste argument ben ik het minder eens, punt is nml niet dat er geen ja/nee/geen mening is, punt is dat geen zinnig mens gaat antwoorden dat hij meer wil betalen. Daarom zijn de vragen leading.

Voorbeeld:

Stel de enquête is:

Wilt u minder belasting betalen?
1. Ja! Natuurlijk! Ik betaal al veel te veel belasting!
2. Nee, ik betaal graag meer belasting!
3. Geen mening

Wat denk je dat daar nu zal uitkomen? Juist, 100% antwoord 1.

Stel alleen dezelfde vraag nu eens zo:

Wat heeft u liever?
1. Minder belasting betalen, maar hierdoor een gezondheidszorg die minder standaard vergoed, voor de rest moet bij verzekerd worden;
2. Belasting hetzelfde houden om een hoogwaardig pakket aan gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te houden.
3. Geen mening

Nu is de uitkomst al een stuk genuanceerder en daardoor geloofwaardiger.

picard
8 april 2008, 16:28
Dat wordt dus overstappen naar de satelliet!?

Bordewolf
12 april 2008, 13:47
Nog even weer iets anders. Bij UPC kost een abo vanaf volgende maand € 9,= incl box en zonder welke bijdrage dan ook!

John²
12 april 2008, 18:08
plus € 16,37 voor je analoge aansluiting.
en een box die nooit je eigendom wordt.

Nee dank je, laat mij dan maar een keer per jaar die kleine smartcard bijdrage betalen, en BTW die bijdrage is er nog steeds niet, is ook niet eens door @Home officieel bevestigd dat er die er zal komen.
En als die er komt, jammer dan ik zal er in elk geval geen TV minder om kijken.

Bordewolf
12 april 2008, 18:59
plus € 16,37 voor je analoge aansluiting.
en een box die nooit je eigendom wordt.

Nee dank je, laat mij dan maar een keer per jaar die kleine smartcard bijdrage betalen, en BTW die bijdrage is er nog steeds niet, is ook niet eens door @Home officieel bevestigd dat er die er zal komen.
En als die er komt, jammer dan ik zal er in elk geval geen TV minder om kijken.

Het modem van @home is ook niet je eigendom. Volgens mij niet het grootste probleem dacht ik zo! @home maakt juist misbruik van het feit dat we allemaal zelf de decoders moeten aanschaffen en dus ook die smartcard! Volgens mij is dit gewoon misbruik tenzij @home met een eigen settopbox komt waarvoor je ook kan kiezen!

Nu willen ze om die reden een smartcardheffing invoeren!! UPC is toch echt al met al goedkoper!

xahmol
12 april 2008, 23:52
Bor, sorry, maar nu begin je echt door te draven.

Heb jaren ervaring met UPC, en bij Ziggo en je eigen box ben je veel beter uit. Die Mediabox is een drama.

tja
13 april 2008, 21:01
En vrijwel alle @Home klanten hebben een eigen modem, het huren van modems is al tijden geleden afgeschaft. Pas sinds kort wordt er weer gewerkt met huur-modems (of eigenlijk: leen-modems).

twigger
14 april 2008, 09:58
Ik heb ook een eigen modem al sinds maart 2003.

M.Bruin
29 april 2008, 21:17
we betalen inderdaad al veel aan Ziggo (@home), een bijdrag voor de card zou ik niet accepteren alleen valt er hier weinig aan te doen. Ik hoop snel dat de kabel vrij wordt geven voor andere bedrijven zoals KPN, UPC en Tele2

Ook betalen de abonnee's al voor de card want deze moet je al kopen in de winkel, een 2e keer is voor mij te veel maar dan zit ik met een probeem want ik wil niet betalen maar ik wil wel digitale tv kijken en ik heb 2 abonnementen.


UPC???? das buiten MK gebied, UPC is alkmaar gebied en ze geven dat gebied noooit vrij dat willen ze in eigenhand houden wel jammer want ik wil wel MK hebben maar kan dus niet

Angelo
2 mei 2008, 21:33
Nu ja, of Ziggo dit uit eigen hand geeft, hangt af of ze ertoe gedwongen gaan worden. Er is in het verleden vaker sprake van geweest om de kabel verplicht open te stellen aan andere partijen, zoals KPN ook haar netwerk aan anderen moet open stellen. Tot op heden heeft de politiek zich hier niet aan willen wagen, maar met de komst van steeds meer glas, dus steeds meer bandbreedte en het afschaffen van analoge tv, wat ook niet meer lang op zich zal laten wachten, zou de tijd wel eens rijp kunnen zijn voor een beetje meer concurrentie op de kabel. Ik denk overigens dat het tijd wordt dat zowel de kabel als het telefoonnetwerk zouden moeten overgenomen worden door een enkele partij, die in naam van de overheid dienst doet als netwerkbeheerder. Beide netwerken zouden op termijn moeten fuseren tot een enkel glasvezelnetwerk en daarop kunnen aanbieders hun diensten aanbieden. Dat lijkt me het gemakkelijkste, voordeligste en zorgt voor de meeste concurrentie.