View Full Version : Noteren van gegevens


sealdoja
19 februari 2008, 14:56
Ik heb nogal wat problemen met de digitale tv (circa 7 x gebeld)

Elke keer als ik bel moet ik de volgende gegevens doorgeven:

merk decoder
type decoder
kleur decoder
zitten me kabels goed
wat voor kabels gebruik je
heb je de decoder al gereset

kortom noteer in je database de geschiedenis met de klant daarmee win je tijd voor jezelf en de klant, leuke vraag aan de helpdesk medewerker:

mederwerk1 antwoord: ja dat kan ik niet weten hoe dat zit
mederwerk2 antwoord: dat doen we maar ik open dat nooit dat kost tijd
mederwerk3 antwoord: wat is een database? :oops:

CeeS
19 februari 2008, 15:06
Vreemd want de helpdesk *gebruikt* zo'n systeem en zou de historie van jou gewoon moeten kunnen zien.....

sealdoja
19 februari 2008, 15:53
Leg me maar eens uit dan waarom ik het elke keer moet opzeggen, mischien moet ik bellen het opnemen en het online gooien op me server. Ik verzin het niet. Ik heb een hekel aan fora, maar hiervoor heb ik me aangemeld. Het hoort gewoon niet. Ik moet wel zeggen dat de medewerkers verder super zijn. Altijd erg vriendelijk en aardig, maar ik bel met een mobiel dit brengt kosten met zich mee dus als ik geholpen moet worden dus niet steeds dezelfde vragen krijgen anders ben je na 15 minuten pas op weg.

Vincent
19 februari 2008, 18:08
merk decoder
type decoder
kleur decoder
Bovenstaande dingen zijn op te zoeken, maar dat kost meer tijd dan dat jij het in 10 sec verteld.

zitten me kabels goed
wat voor kabels gebruik je
heb je de decoder al gereset
Dit is variabel per probleem en situatie en moet gewoon iedere keer even gecontroleerd en/of gedaan worden. Kleine moeite en 70% van de problemen zijn er mee opgelost.

Dus vandaar :)

RJMulder
20 februari 2008, 20:40
Vraag om een storingsnummer of een casenummer. Dat is het nummer waar je vraag/probleem staat genoteerd. Die geef je de volgende keer weer als je belt en hoef je niet het hele verhaal opnieuw te houden.

sealdoja
23 februari 2008, 19:28
rjmulder dat is een hele goede tip misschien handig voor de helpdesk medewerkers als een case nog niet helemaal afgehandeld is om deze even te vertellen. dat geeft de klant een goed gevoel.

Leonardo
19 maart 2008, 20:29
rjmulder dat is een hele goede tip misschien handig voor de helpdesk medewerkers als een case nog niet helemaal afgehandeld is om deze even te vertellen.
Inderdaad. Het zou standaard gegeven moeten worden.
Wellicht een overlegpunt voor de MGV?

BenJ
19 maart 2008, 20:40
rjmulder dat is een hele goede tip misschien handig voor de helpdesk medewerkers als een case nog niet helemaal afgehandeld is om deze even te vertellen.
Inderdaad. Het zou standaard gegeven moeten worden.
Wellicht een overlegpunt voor de MGV?
Ik noteer het punt.

Saywhat
19 maart 2008, 22:11
Ik vraag me af of het zin heeft. Als je storing (tijdelijk) is opgelost gaat het voorgaande ticket dicht en zal er opnieuw naar het nieuwe probleem worden gekeken, wat veel mensen vaak denken dat het dezelfde symptomen heeft en dus hetzelfde (of mee te maken heeft) probleem is, gaat vaak niet op.

Op het moment dat je echter belt met een storing die nog lopende is en er dus een niet gesloten ticket is, zal ten alle tijde de persoon aan de eerste lijn dat zien, sterker nog die zal jouw nieuwe belletje vermelden in dat zelfde lopende ticket...
Als dat anders is gelopen, is dat door wat voor reden dan ook niet correct gebeurd.

Ik probeer dus aan te geven hiermee, dat een nummer moeten bewaren als klant eigenlijk nutteloos is, omdat dat in het systeem al staat vermeld.

Leonardo
19 maart 2008, 22:58
Ik vraag me af of het zin heeft. (..) Ik probeer dus aan te geven hiermee, dat een nummer moeten bewaren als klant eigenlijk nutteloos is, omdat dat in het systeem al staat vermeld.
Het heeft wel degelijk zin. Mijn vriendin heeft vanaf het begin met haar MK-telefonie maanden problemen gehad. (nu al heel lang gelukkig niet meer!)
Telkens werd de storing opgelost afgemeld en na een paar dagen of weken kwam hij weer terug, soms in een heel andere gedaante.

Niet iedereen is assertief en niet iedereen kan telefonisch een probleem goed overbrengen.

Dan is een ticketnummer reuze handig want dan kan de Helpdesk zien dat het eerder voorgekomen is en daarop inspelen. Niet iedere Helpdesk-medewerker/ster is in staat diep mee te denken.*
Vooral in de periode dat ik zgn. noodslots kon aanvragen waren de voorgaande ticketnummers van groot belang. Zonder probleem kreeg ik telkens weer een noodslot toegewezen. (die geven ze echt niet zo snel af)

Inderdaad is niet elke storing gelijk maar het hebben van geen of een zeer gebrekkige dienst (in dit geval telefonie) en treed dit telkens weer op zal het de klant worst wezen wat de storing is. Hij of zij kan niet bellen of internetten, dan is de historie bekijken belangrijk.

* De Helpdesk is de eerste lijnshulp en kan en weet niet alles.
Die gaat in eerste instantie af op de dan gemelde storing en niet tegelijk kijken naar de historie van de klant.
Het verkrijgen van een ticketnummer is wel degelijk erg belangrijk heb ik als 'ervaringsdeskundige' gemerkt. :mrgreen:

Overigens is mijn ervaring met de Helpdesk erg goed! :P

kingpin
20 maart 2008, 09:41
Ik vraag me af of het zin heeft. (..) Ik probeer dus aan te geven hiermee, dat een nummer moeten bewaren als klant eigenlijk nutteloos is, omdat dat in het systeem al staat vermeld.
Het heeft wel degelijk zin.

Je kunt inderdaad refereren naar een ticket.
maar als je aangeeft dat je al eerder hebt gebeld en vraagt: ziet u dat?
dan hoef je niets uit te leggen, alleen even wachten totdat zij/hij alles gelezen heeft. hij/zij is dan precies op de hoogte wat er in eerdere gesprekken gedaan/besproken is.
Simpel.

Met groet,
Tom

Leonardo
20 maart 2008, 12:19
Ik vraag me af of het zin heeft. (..) Ik probeer dus aan te geven hiermee, dat een nummer moeten bewaren als klant eigenlijk nutteloos is, omdat dat in het systeem al staat vermeld.Het heeft wel degelijk zin. Je kunt inderdaad refereren naar een ticket. maar als je aangeeft dat je al eerder hebt gebeld en vraagt: ziet u dat? dan hoef je niets uit te leggen, (..)Simpel.Nu men niet automatisch een ticketnummer afgeeft, geeft het wellicht meer impact als je wel een ticketnummer uit je mouw kunt schudden. :mrgreen:

kingpin
20 maart 2008, 12:51
Ik vraag me af of het zin heeft. (..) Ik probeer dus aan te geven hiermee, dat een nummer moeten bewaren als klant eigenlijk nutteloos is, omdat dat in het systeem al staat vermeld.Het heeft wel degelijk zin. Je kunt inderdaad refereren naar een ticket. maar als je aangeeft dat je al eerder hebt gebeld en vraagt: ziet u dat? dan hoef je niets uit te leggen, (..)Simpel....., geeft het wellicht meer impact als je wel een ticketnummer uit je mouw kunt schudden. :mrgreen:
Voor de medewerker? ...Die wordt daar echt niet warm of koud van. Maar het praat wat makkelijk als je meteen aangeeft dat je eerder gebeld hebt.
:idea:

Leonardo
20 maart 2008, 13:10
Voor de medewerker?(..)You win. :P

Saywhat
20 maart 2008, 19:08
Misschien ben ik erg simpel, maar aangeven dat je eerder hebt gebeld is toch erg simpel? daar gaat een ticketnummer echt geen extra gewicht aanhangen...