View Full Version : Samsung DCB-B270R: infobalk permanent zichtbaar bij opnemen


Nozel
10 februari 2008, 13:31
Als ik de timer gebruik van de decoder en opneem op video is de informatiebalk onderin permanent in beeld. Niet bruikbaar dus. Als ik de decoder permanent aan laat staan (en dus niet de timer gebruik) gaat het wel goed. Weet iemand een oplossing?

Ik wil dus graag decoder en video met een timer instellen om op te nemen. Zoeken in dit forum en via Google heeft helaas (nog) niets opgeleverd.

Alvast bedankt!

Jeroen

Nozel
12 februari 2008, 09:44
Even een aanvulling: als ik tijdens het opnemen de TV aanzet zie ik de informatiebalk ook. Deze verdwijnt dan na een aantal seconden. Bij de opname zie je dit ook. Dus maw als de televisie uitstaat, ik de decoder aanzet en ga opnemen zie ik permanent de informatiebalk. Als ik de decoder aanzet, ga kijken op de televisie, vervolgens de televisie uitzet en dan ga opnemen zie ik de informatiebalk niet.

Heel vervelend, want nu kan ik de timer dus niet gebruiken. Als iemand een oplossing weet hou ik me aanbevolen!

The_Doman
12 februari 2008, 10:08
Daar is niets aan te doen, het wachten op een eventuele firmware update.
Misschien maar omruilen voor een ander merk?
Duidelijk weer een (zoveelste!) geval van "betatesters" die hun werk niet goed hebben gedaan.

Zie ook:
TVhomeforum.tk - Samsung DCB-B270R: Bug ontdekt bij gebruik van timers (http://tvhomenl.xsbb.nl/viewtopic.php?f=60&t=781172)

Nozel
12 februari 2008, 11:25
Bedankt voor je antwoord, deze had ik zelf nog niet gevonden. Dit lijkt mij een zeer grove fout. Als je ziet wat een vlucht digitale tv heeft genomen dan kom je niet weg met het excuus dat het apparaat primair om te kijken is. Ik hoop dat Samsung er niet zo over denkt, want dan begrijp je het echt niet. Maar als ik op de helpdesk afga die ik net gebeld heb, heb ik er weinig vertrouwen in. Die zegt dat dit is opgelost als ik de firmware update. Dat is dus niet waar begrijp ik. O jammer.

BenJ
12 februari 2008, 11:57
Het is al eerder vertoond dat de MGV en forumleden ism. MK nieuwe zaken grondig uittest. Op ons overleg is al aan de orde geweest om dit te blijven doen en verder uit te bouwen. Uittesten van firmware zou daar bv uitstekend in passen, echter heb je daar ook de makers en evt. leveranciers bij nodig. Als binnenkort het TV Home forum bij ons aansluit dan beschikken we over een behoorlijk potentieel en nog meer contacten. Met de komst van Ziggo praten we niet alleen meer met en over een stukje NoordHolland maar half Nederland.
Overigens hebben ook vrijwel alle andere fora en gebruikers clubs, die straks met Ziggo te maken krijgen, aangegeven positief te staan tov. "een of andere vorm van samenwerking". Alleen troubles@home heeft jammer genoeg nog niet gereageerd.

Vincent
12 februari 2008, 14:57
Als je ziet wat een vlucht digitale tv heeft genomen dan kom je niet weg met het excuus dat het apparaat primair om te kijken is.
Er staat wel meer geblaat op dat forum :roll:

Toch vind ik dit wel een hele interessante bug, dit betekend namelijk dat de decoder en tv toch iets van signaal/data uitwisselen, wat niet gebeurd met een dvd recoder of op de recorder scart uitgang. Anders kan deze bug nooit voorkomen...

Ronald2
12 februari 2008, 20:45
Ik gebruik ook de Samsung DCB-B270R, als ik de timer van de decorder en dvd recorder op hetzelfde tijdstip laat beginnen, heb ik hetzelfde probleem met de balk, maar als ik de decoder 5 minuten eerder laat beginnen dan de dvd recoder is de balk weg op het opgenomen stuk.

klengfilmen
9 december 2008, 21:18
Deze truk zal ik even proberen, maar het blijft een bug. Het kan nooit de bedoeling zijn dat men de 2 apparaten separaat programmeerd, in plaats van de functie "external link" (op mijn panasonic DMR-EH60) of dergelijk te gebruiken en het programma alléén op cabeltuner in te stellen,
Trouwens een firmware update is er nu (Dec. 08) nog altijd niet, en zal er waarschijnlijk nooit komen.

John54
15 december 2008, 23:50
Hallo Nozel,
Ik had het probleem ook. Op het forum van Kieskeurig werd een oplossing geboden door dolfijn: "Het klinkt waarschijnlijk vreemd, maar het enige waar je op moet letten is dat de laatste zender waarop je de decoder hebt afgestemd, een andere zender moet zijn dan de zender die je hebt geprogrammeerd. (Voorbeeld: als je met de decoder een uitzending op Nederland 1 geprogrammeerd hebt, stem je de decoder op bijvoorbeeld Nederland 2 (iig niet Nederland 1) af voordat je de decoder uitzet.)"
Bij mij werkt het goed.

Erwinner
13 februari 2009, 19:38
Ik heb hetzelfde probleem.... mijn vrouw wordt er helemaal gek van! Krijg nu al verwijten naar mijn oren geslingerd dat we op de slaapkamer dus maar zo'n zelfde apparaat als beneden hadden moeten kopen (zo'n PVR van Samsung, werkt echt perfect, maar dan kun je dus nix op DVD zetten van wat je opneemt)

Mijn tuner zegt dat hij software versie v0.24 heeft.
De knop 'SW upgrade' kan ik echter niet indrukken.
Is v0.24 ook de meest recente versie of is er al een nieuwere/betere?

rogervdh
15 mei 2009, 20:32
Ik heb die DCB-B270R nu bijna één jaar en ik heb nog nooit de mogelijkheid gehad om de software te upgraden. Het is een irritante bug. Het is te verhelpen door de decoder een stuk eerder te laten aanspringen, maar het is belachelijk dat we zo'n maatregelen moeten nemen. Dit moet toch simpel met een firmware upgrade te verhelpen zijn, maar Samsung hecht daar blijkbaar weinig waarde aan...

w.j.beukema
25 mei 2009, 17:06
Hoe is het mogelijk dat deze ontvanger nog verkocht wordt met deze fout er in,
Of heb ik toch de oplossing voor het probleem gemist?
Wim

Riparius
1 juni 2009, 17:40
Hoe is het mogelijk dat deze ontvanger nog verkocht wordt met deze fout er in,
Of heb ik toch de oplossing voor het probleem gemist?
Wim

Alle verkochte gecertificeerde decoders hebben wel (bekende) problemen die niet worden opgelost. In dit geval zal het probleem van de infobalk wel een hele lage prioriteit hebben omdat zowel Ziggo als de winkeliers je liever een PVR met een hogere winstmarge willen verkopen. Overigens heb ik de indruk dat de Samsung DCB-B270R niet meer zoveel wordt verkocht. Ziggo zelf levert momenteel de (zwarte) Humax IR-FOX C als 'basis' SD decoder.