View Full Version : Ik ben een echte leek, wie kan mij stap voor stap helpen.


renetencaat
20 januari 2008, 15:43
Ik heb dus echt helemaal geen verstand van downloaden via nieuwsgroepen, ik ben een Limewire man maar zie hier wel beperkingen in. Zeker als ik om mijn heen hoor hoe "makkelijk"en snel downloaden via de nieuwsgroepen gaat.

Wie kan mij stap voor stap helpen met het downloaden via nieuwgroepen (ik weet dus niet eens wat een nieuwsgroep is en waar ik dat kan vinden). Let wel ik ben echt een leek want ik weet zelfs al niet hoe ik uberhaupt mij aanmeldt bij een nieuwsgroep en waar ik moet beginnen, dus ook al niet waar ik moet beginnen bij Multikabel etc

Ik heb al veel gelezen op het internet maar daar begint men al bij hoe bij het aanpassen van de set up etc, ik weet geen eens waar ik een set up moet zoeken.

Oke, ik klink lekker simpel maar dat ben ik dan ook, vast bedankt voor de reacties.
Rene

CeeS
20 januari 2008, 15:49
Ik heb al veel gelezen op het internet maar daar begint men al bij hoe bij het aanpassen van de set up etc, ik weet geen eens waar ik een set up moet zoeken.

Begin hier eens met lezen:
http://www.binaries4all.nl/beginners/

Op die site staan verder alle gegevens van programma's en servers. Je moet door daar te lezen een behoorlijk eind op de goede weg kunnen komen. Dat gaat sneller dan via dit forum. Als je specifieke vragen tegenkomt waar je vastloop kun je natuurlijk wel vragen, maar als het nog zo algemeen is kun je beter daar eerst eens gaan studeren en uittesten.

renetencaat
21 januari 2008, 11:42
Cees, bedankt voor deze link. Maar ik loop nu al vast. Ze zeggen dat de meeste providers nieuwsservers hebben, Multikabel dus ook. Nu zeggen ze als je het adres van je provider hebt gevonden (news.quicknet.nl) is de eerste stap afgerond, en hier ben ik de draad al kwijt. Wat moet ik met het adres van Multikabel doen? Ik weet nu wat het adres is en dan?

Vast bedankt, Rene

BenJ
21 januari 2008, 15:20
http://www.kizzandtell.com/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=1
Nog wat leesvoer.

renetencaat
21 januari 2008, 16:27
Cees en BenJ, ben wat voorbarig met mijn eerste vraag geweest. Lijkt mij inderdaad beter eerst alles te lezen.

Ik heb alles geprint en zal mij deze week kostelijk gaan vermaken met het lezen van de handleidingen. Wat een leesvoer......, is toch wel even wat anders dan mijn gebruikelijke Limewire. Maar goed, ook dit zal hopenlijk straks een routine worden.

Ik meld mij snel weer als ik alles heb doorgenomen,'

Bedankt, Rene

renetencaat
21 januari 2008, 22:30
Hallo, ik ben al een eind op weg met lezen en instaleren. Alles begin ik een beetje te begrijpen.

Nu wilde ik de eerste stappen zetten, ik heb voor het gemak (mijn gemak) FTD add-on gedownlaod en geinstaleerd. Ik zie in FTD het kladblokje staan. Als ik nu een post selecteer gaat het fout, ik krijg om de paar seconden een runtime error en ik weet niet wat ik fout heb gedaan. Voordat ik de add-on had geinstaleerd kon ik een post selecteren zonder de runtime error. Heb alles fgesloten en opnieuw in de goede volgorde opgestart maar probleem van runtime error blijft bestaan. Moet ik nu alles uninstall doen en alles dan maar weer opnieuw instaleren? Ik was net lekker op dreef en begon het nog te begrijpen ook.

Vast bedankt voor de input,
Rene

BenJ
22 januari 2008, 07:05
Ik kan je helaas alleen nog maar meer links geven. Je moet nu de mazzel hebben dat hier iemand je probleem toevallig herkent. Installatie problemen met software, kunnen legio oorzaken hebben.
Ik zou eens te rade gaan op bv. http://www.helpmij.nl/forum/forumdisplay.php?f=266. of in hun archief http://www.helpmij.nl/forum/archive/index.php/f-266.html
Overigens zou ik je wel adviseren om wat meer gegevens te vermelden. Een foutcode en een tekstje wat er precies wordt gemeld kan heel behulpzaam zijn. Een beetje "googlen" doet soms wonderen.