View Full Version : [102] Er is een communicatiefout opgetreden


topmusic
20 januari 2008, 00:26
Hallo,

Daar waren we weer, ondanks de problemen die ik nog steeds heb (zie de router index) schijnt nu de mailrelay ook niet meer correct te werken.
De mail kwam niet meer op mijn mailserver ondanks dat het domain top-music.org in de lijst met mailservers stond.
Om te kunnen testen had ik het domain even verwijderd uit de lijst en wat blijkt nu, ik kan het domain niet meer toevoegen en krijg dus de [102] error, ook na een paar uur staat me domain niet in de lijst en als ik het dan weer wil toevoegen weer de [102] error.

Log ik nu in via de login van een vriend van mij kan ik gewoon het domain top-music.org toevoegen als mailserver, dus ik snap hier geen ene **** meer van, is dan toch misschien mijn cablemodem stuk ?

Groeten

Saywhat
20 januari 2008, 00:30
Als je kan internetten is je kabelmodem in dit geval niet stuk...

topmusic
22 januari 2008, 22:42
Je zou toch aannemen dat ze bij multikabel actie zouden ondernemen als je geen mail meer kan ontvangen, niets is minder waar :( Van al mijn domainen is inmiddels na 4 dagen de mailrelay automatisch verwijderd door het fijne script van multikabel en moet ik weer extra kosten maken van een extra mx-server om toch de mail van ieder domain te kunnen ontvangen.

Sorry moest dit even kwijt, tis maar goed dat de service/support van multikabel zo goed is...... een hele pluim... NOT :twisted:

Thomas
23 januari 2008, 07:50
Wat zegt de helpdesk hiervan?

Als je zelf mail wil regelen, dan onderneemt MK geen actie op het moment van storing. Je zult zelf in de telefoon moeten klimmen om calls aan te maken..

Wat is een mx server precies? Ik weet wel wat een Mail eXchange record is.. Volgens mij heb je op dit moment helemaal geen MX record in top-music.org staan?.!.

topmusic
23 januari 2008, 18:47
bedoel ook de MX record :) en idd heb ik de mx.multikabel.nl. eruit gehaald, daar de berichten anders blijven bouncen, check gsmhandy.nl maar is, die staat wel goed maar krijg ik niet toegevoegd als domain onder mailserver :(

en ook het ip is hetzelfde wat ik nu gebruik, staat ook toegevoegd in de DNS record.

Groeten