View Full Version : Overstappen van ADSL naar MK met nummerbehoud!


sjakie
11 januari 2008, 01:35
Huidige situatie:

Telefonie: kpn
ADSL: xs4all
TV: multikabel

Gewenste situatie:

Alles MK (3in1 familybundel) met nummerbehoud (nr van KPN)

Nu wil ik mijn KPN nummer dus absoluut niet verliezen. MK kan het nummer niet overnemen zolang er ADSL signaal op de lijn van KPN zit. Dus nu heb ik op aanraden MK eergisteren xs4all opgezegd. Wanneer kan ik nu MK gaan aanvragen? Pas als het hele signaal eraf is maar dat duurt natuurlijk nog wel ff gezien opzegtermijnen enzo of kan ik MK nu al aanvragen> De helpdeskmedewerkers spreken elkaar tegen. De ene zegt dat de lijn compleet vrij moet zijn voor aanvraag MK en de ander zegt dat na aanvraag opzegging xs4all ik al gewoon MK kan aanvragen met nummerbehoud! ????????????? iemand?

CeeS
11 januari 2008, 09:25
Nu wil ik mijn KPN nummer dus absoluut niet verliezen. MK kan het nummer niet overnemen zolang er ADSL signaal op de lijn van KPN zit.
De situatie als je bijvoorbeeld analoge telefoon van KPN hebt is dat Multikabel de nummerportering doet en je dus het telefoonmodem alvast in huis hebt. Een aantal dagen voordat KPN het nummer overgeeft aan Multikabel krijg je bericht met de dag en het uur wanneer je telefoon overgezet wordt. Bij ADSL moet blijkbaar eerst de lijn vrij zijn. Als je dus je XS4all opzegt omdat de lijn ADSL-vrij moet zijn, zul je dus een tijdje zonder internet zitten als je wacht met aanvragen.

Volgens mij zou je in overleg met de klantenservice van Multikabel alvast je abonnement kunnen aanvragen zodat je alvast je modem krijgt en kunt internetten. Zodra de analoge lijn dan ADSL vrij is kan Multikabel de nummerportering starten.
Ik neem aan dat dit gewoon mogelijk is bij Multikabel, de klantenservice moet je dit kunnen vertellen.

Via de website kun je dit ook regelen trouwens, er staat ook precies de procedure. (je kunt je daar ook laten terugbellen door de adviseurs)
Zie:
http://www.multikabel.nl/overstappen/

Saywhat
12 januari 2008, 19:44
Eigenlijk is dit onzin, adsl providers kunnen adsl leveren zonder vast nummer, alleen KPN wilt dat niet.
Lijn vrij is ook niet echt nodig, je raakt alleen risico dat je adsl verbinding niet meer werkt op het moment Multikabel je nummer overneemt.

sjakie
13 januari 2008, 18:32
bedankt voor je/jullie reacties ... helder.

Nu wilde ik zojuist via internet het bewuste 3-1 pakket bestellen, alle 6 stappen doorlopen en aanvraag verzonden, bel ik toch even de helpdesk nog zegt die meneer dat ik in mijn situatie geen 3-1 bundel kan aanvragen via het internet omdat alleen kan voor leden die al telefonie hebben van MK en als je van KPN komt is de bundel niet aanvraagbaar online. MIjn online aanvraag zal geblocked gaan worden nu. Nu wordt mij een aanvraag-formulier opgestuurd (op papier dus) en daarmee zou het wel moeten gaan. Die meneer gaf toe dat het niet goed op de site vermeldt stond ... ??? Zou ook iets te maken hebben met het plaatsen van handtekeningen enzo ... nou ja, vreemd maar het zal wel ... :?

sjakie
14 januari 2008, 23:57
en vandaag wederom maar weer met de klantenservice gebeld, kan gewoon via de site en ze vroegen zich af welke medewerker mij had verteld dat het niet mogelijk was ... 8O nou afwachten maar wat er gaat gebeuren met mijn aanvraag ... :?

hansdefotograaf
17 januari 2008, 21:33
Heb dezelfde situatie als sjakie meegemaakt.

Eerst ADSL opzeggen bij XS4ALL,dan nadat de KPN lijn vrij is van ADSL
bij Multikabel telefonie aangevraagd met nummerbehoud.
MK regelt dan de opzegging bij KPN.

Had wel 1 maand "dubbel" een internetverbinding,maar dat was vanwege het proefabbo van MK geen financieel probleem

Hans