View Full Version : Software release Samsung DCB-9401R


anoniem
21 december 2007, 21:24
9401 gebruikers,

de nieuwe software is vandaag uitgebracht.
Zie http://xsbb.nl/phpbb/viewtopic.php?id=tvhomenl&t=808820

Gebruikers vanuit het casema gebied melden dat de software ook gedownload kan worden. Ik veronderstel dat dit ook mogelijk is voor multikabel gebruikers sinds de koppeling op het casema headend

Anoniem
(@Home)

PS de gebruikers die via Multikabel een workaround hebben aangeboden gekregen via een herinstalltie op 1111 zouden de installatie na de upgrade weer terug moeten kunnen zetten naar het oorspronkelijke netwerknummer. Deze software fix moet het tumer probleem op o.m. RTL4 ook opgelost hebben.

Laat me even weten of het werkt

jopie
23 december 2007, 12:24
Zonder problemen de decoder bijgewerkt

anoniem
3 januari 2008, 23:31
kennelijk een niet veel gebruikte ontvanger bij Multikabel gezien het feit dat er maar 1 reactie is gepost.

Joep-100
4 januari 2008, 00:00
Ik heb de update ook uitgevoerd bij mijn eigen dtv-box en bij die van een kennis van mij, maar om nu te zeggen dat ik veel verschil merk met de software versie die erin stond, nee.

Misschien dat ik te weinig kijk naar de zenders waar er problemen mee waren.

En misschien zijn er wel een hoop samsung boxen in het MK gebied, maar lezen de mensen niet op de fora waar er wordt gesproken over de nieuwe software versie.

CeeS
4 januari 2008, 00:07
kennelijk een niet veel gebruikte ontvanger bij Multikabel gezien het feit dat er maar 1 reactie is gepost.
In ieder geval bedankt voor het melden ! Dat wordt toch zeer gewaardeerd.

Is er voor de Panasonic ook een nieuwe update trouwens ?

Aangezien de kanalen indeling wijzigt per 9 januari bij Multikabel kregen we een brief vandaag waarin staat dat de Panasonic ook een update moet krijgen voordat dit kan werken, maar toen ik vanavond even probeerde gaf hij geen update mogelijkheid aan. Kan het zijn dat hiermee de update van afgelopen zomer/najaar bedoeld wordt ? (voor het geval mensen die nog niet geinstalleerd hebben)

martin1
4 januari 2008, 00:10
Ook in dit topic zijn maar 5 mensen die werkelijk reageren op de softawereupdate van de Humax pvr

http://mgv.multikabel.nl/phpnuke//modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1715

Wat uiteraard niet betekent dat er maar weinig mensen zijn in Multikabel gebied met een decoder of pvr maar waarschijnlijk dat dit forumgedeelte wat minder bezocht is zoals in de vorige post al is aangegeven.

edegroot
4 januari 2008, 01:29
Ik heb 'm v/d week geupdate, dat ging zonder problemen

CeeS
4 januari 2008, 09:28
waarschijnlijk dat dit forumgedeelte wat minder bezocht is zoals in de vorige post al is aangegeven.

Denk eerder dat veel mensen die wel geupdate hebben niet gereageerd hebben omdat ze geen problemen tegenkwamen.

Dit forumdeel is juist het drukste deel van het totale forum, er wordt het meest gereageerd en gelezen vergeleken met de andere delen over bijvoorbeeld internet en zo.

Even wat statistieken:
Vorig jaar hebben we meer dan een verdubbeling gezien van het aantal pagina raadplegingen vergeleken met 2006.
In 2007 2.3 miljoen pagina's bekeken, in 2006 was dat nog 1.5 miljoen en 2005 600.000 stuks. Dagelijks worden er gemiddeld zo'n 10.000 pagina's opgehaald met pieken in het weekeinde naar zo'n 15.000 per dag.

Joep-100
4 januari 2008, 10:11
Ik bedoelde niet het forum in het algemeen, maar meer dit topic. En het kan natuurlijk ook best zijn dat er mensen zijn die bang zijn om een upgrade te doen. Gewoon vanwege het feit, wat als het misgaat, moet ik dan een nieuwe dtv-box aanschaffen?

Saywhat
4 januari 2008, 11:52
ik heb ook de humax pvr, gewoon geupdate zonder problemen ...

ADDG
4 januari 2008, 12:50
Ik heb de 9401 laats ook geupdate. Ik had er voor geen problemen en nu ook nog niet dus tot zo ver ik heb kunnen zien, niet echt een verschil gemerkt.

mcmano
4 januari 2008, 15:30
Dubbele update gedraaid en nog steeds freezed hij af en toe. Verder merk ik weinig verschil, zappen zelfde tijd beeld kwaliteit nog hetzelfde.

anoniem
7 januari 2008, 20:57
Bedankt voor jullie terugkoppeling.

Cees, ten aanzien van de panasonic geldt nog steeds de software die ook in juli / aug is gebruikt.
Volgens de MK helpdesk wordt door veel gebruikers nog steeds gebruik gemaakt van de oude software. Bij de koppeling op het casema netwerk in aug kon de panasonic recoveren na een netwerk installatie zonder dat een software upgrade is uitgevoerd door de gebruiker.

Bij de aanpassingen en uitbreidingen zoals gepland zijn voor 9 januari kan de panasonic NIET recoveren met/na een nieuwe netwerk installatie, indien de software niet geupgrade is !
Als de box wel geupgrade is dan zal de ontvanger alle aanpassingen van het netwerk netjes moeten doorvoeren in zenderlijst.
De boxen met de oude software zullen services verliezen en ook na een herinstallatie ruim 40 services NIET tonen, waaronder RTL4/5 etc.
Deze symptomen duiden in dat geval op een box met oude software. In dat geval moet eerst de box geupgrade worden en vervolgens een nieuwe netwerk installatie uitgevoerd worden. Een factory default is in dat geval ook aan te bevelen.

CeeS
7 januari 2008, 21:00
Cees, ten aanzien van de panasonic geldt nog steeds de software die ook in juli / aug is gebruikt.

Bedankt voor de uitgebreide uitleg !
Dan weten we wat we mensen met problemen in het forum kunnen melden :wink:

hansdegit
7 januari 2008, 21:38
Zet dat dan ook in de brief. Nu heb ik twee nachten mijn decoder aan laten staan omdat de software update dan beschikbaar zou komen (aldus de mk helpdesk). Drie telefoontjes en een blik op deze site leren mij dat er dus -voor mij- helemaal geen update nodig was.

Ik word een beetje moe van MK.....