View Full Version : Bitrate verschillende kanalen lager dan normaal..


Thomas
14 november 2007, 22:29
Is het meer mensen opgevallen dat de bitrate van verschillende kanalen lager is geworden dan normaal..

Op sommige kanalen is het beeld niet om aan te zien..

Thomas

PeeWee
15 november 2007, 08:36
Kun je wat kanalen noemen waar dit optreedt?

rmusquet
19 november 2007, 15:53
Jazeker, ik vond Belgie al heel slecht (vlekkerig alsof de bitrate inderdaad flink is verlaagd) en het viel me ook op andere NLse kanalen al af en toe op.

groet,
Rob

fredgroes
19 november 2007, 16:42
van Belgie heb ik al langer het idee dat de bitrate lager is en dit is zinds dat we het signaal van casema krijgen

musicman
22 november 2007, 13:58
Ik heb al eens eerder gemeld (ook hier) dat sommigen van de kanalen niet om aan te zien zijn. Ik heb MK daar ook over gemaild, en zij hebben me het advies gegeven om het apparaat (de ontvanger) een keer te restarten zonder smartcard, want alle kanalen zijn van goede kwaliteit.
Dit heeft bij mij in ieder geval niet geholpen, evenals de kabel lengte tussen de muur en de ontvanger (70cm coax).

Misschien dat het wel aan de ontvanger zelf ligt (panasonic), omdat ik nu een nieuwe heb (samsung) en daar heb ik veel minder last. De Nederlandsche themakanalen blijven een ramp, maar dat is logisch..

Patrick.

CeeS
22 november 2007, 15:51
dat sommigen van de kanalen niet om aan te zien zijn.
Welke zijn dat dan en wat is het verschijnsel ? (dan kunnen we even vergelijken)

musicman
24 november 2007, 09:38
Welke zijn dat dan en wat is het verschijnsel ? (dan kunnen we even vergelijken)

Ik heb het voornamelijk gehad op de Nederlandse Publieke (1, 2 en 3). Het is alsof je naar een youtube filmpje op internet zit te kijken. Wanneer je alleen een talking head op het scherm hebt, is het nog wel om aan te zien, maar als er gepanned wordt, of er verandert veel in het beeld, dan worden de beelden wazig, met van die blokken in het beeld. Vooral bij sport is het niet om aan te zien, want daar blijven ze met die camera's heen en weer gaan.
Op de engelse kanalen (BBC 1 en 2) komt het soms ook voor, voor zover ik me kan herinneren.

Het zou een slechte encoder kunnen zijn, ofzo, want ik weet toevallig hoe het signaal eruit ziet wat door hilversum naar de kabelaars wordt weggestuurd, en dat ziet er heel anders uit..

CeeS
24 november 2007, 11:39
Ik heb het voornamelijk gehad op de Nederlandse Publieke (1, 2 en 3). Het is alsof je naar een youtube filmpje op internet zit te kijken. Wanneer je alleen een talking head op het scherm hebt, is het nog wel om aan te zien, maar als er gepanned wordt, of er verandert veel in het beeld, dan worden de beelden wazig, met van die blokken in het beeld.

Lijkt me dan toch iets "lokaals" bij jou, want NED 1/2/3 zijn juist heel mooi en beter dan wat ik analoog van die kanalen binnen krijg. Ik heb 2 ontvangers (panasonic en Humax IR-FOX) en heb op beide ontvangers een mooi beeld van genoemde zenders. NED 1/2/3 hebben juist een hogere bitrate en wat jij beschrijft is op die kanalen juist het minste.

Wat is je bit-error-rate (BER) op die zenders ? Dat hoort nul te blijven, zie je dat oplopen dan heb je een signaalprobleem en kun je ook blokvorming krijgen.

Saywhat
24 november 2007, 18:29
Ik sluit me bij Cees aan, zelfde ervaring hier...

leeuw1974
2 december 2007, 18:28
Sinds een dag of 3 heb ik ook dat het beeld er veel minder mooi uitziet via de samsung 270R decoder. De BER staat op iets van 0000000e+00 het zijn niet echt artifacten/blokken, maar alsof er minder beeldlijnen zijn. het beeld is vooral bij diagonale lijnen niet strak.
Verbeeld ik me dat? of hoe kan ik erachter komen waar de oorzaak ligt.

Als ik instellingen op mijn tv verander wordt het zeker niet minder eerder erger.

The_Doman
2 december 2007, 21:46
Sinds een dag of 3 heb ik ook dat het beeld er veel minder mooi uitziet via de samsung 270R decoder. De BER staat op iets van 0000000e+00 het zijn niet echt artifacten/blokken, maar alsof er minder beeldlijnen zijn. het beeld is vooral bij diagonale lijnen niet strak.
Verbeeld ik me dat? of hoe kan ik erachter komen waar de oorzaak ligt.
Bij welke zenders heb je het probleem?

Bij een breedbeeld TV zou een mogenlijke oorzaak kunnen zijn dat je decoder op 4:3 letterbox ingesteld staat inplaats van 16:9 anamorph?

leeuw1974
2 december 2007, 22:05
bij (zover ik weet) alle zenders. Decoder staat op 16:9. Vanavond keek ik naar BBC2 en in mijn idee was het niet aanwezig. Maar verder vandaag wel op travelchannel, sbs6 en nl1.